Στο χορό των ράλι και οι ευρωαγορές

Για άλλη μια φορά, τα μακροοικονομικά στοιχεία από την απέναντι πλευρά του Ατλαντικού δίνουν ανοδική ώθηση στις ευρωπαϊκές αγορές. Θετική επίδραση είχε και η αύξηση των πωλήσεων στη Γερμανία, καθώς και η υποχώρηση του πληθωρισμού της ευρωζώνης.

Με κέρδη έκλεισαν σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, με τις εταιρίες που πραγματοποιούν εξαγωγές στις ΗΠΑ, όπως η Royal Philips Electronics και η Allianz, να ενισχύονται σημαντικά.

Η μεγαλύτερη από την αναμενόμενη άνοδος του δείκτη ISM στις ΗΠΑ, η ενίσχυση του δολαρίου έναντι του ευρώ, η αύξηση των λιανικών πωλήσεων στη Γερμανία και η μείωση του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη, που ενισχύει τις εκτιμήσεις για νέα μείωση των επιτοκίων από την ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ήταν μεταξύ των παραγόντων που δημιούργησαν κλίμα αισιοδοξίας στις αγορές.

Από τις τράπεζες, ενισχυμένες ήταν η Deutsche Bank, η HypoVereinsBank και η Credit Suisse Group. Στον ασφαλιστικό τομέα, η Allianz και η Munich Re κινήθηκαν ανοδικά.

Στον ταξιδιωτικό κλάδο, ενισχυμένη ήταν η TUI, που ανακοίνωσε σημαντική αύξηση των πωλήσεών της ύστερα από τη λήξη του πολέμου με το Ιράκ, ενώ και αεροπορικές εταιρίες όπως η British Airways και η Deutsche Lufthansa ενισχύθηκαν σημαντικά.

Οι τεχνολογικές εταιρίες επίσης κατέγραψαν σημαντικά κέρδη, με τις Philips, Infineon, ARM Holdings να οδηγούν την άνοδο.

Με κέρδη της τάξεως του 2,01% έκλεισε ο δείκτης FTSE 100 στο Λονδίνο, στις 4.129,30 μονάδες. Με άνοδο 1,89% έκλεισε και ο δείκτης CAC 40 στο Παρίσι, στις 3.048,32 μονάδες.

Υψηλότερα κινείται και ο δείκτης DAX στη Φρανκφούρτη, στις 3.059,84 μονάδες, ενισχυμένος κατά 2,59%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v