Munich Re: Τέταρτο ”σερί” ζημιογόνο τρίμηνο

Ζημιογόνο κατέστη το α’ τρίμηνο της μεγαλύτερης αντασφαλιστικής εταιρίας στον κόσμο Munich Re, καθώς κατά την περίοδο αυτή διέγραψε 1 δισ. δολάρια από την αξία του επενδυτικού χαρτοφυλακίου της.

Munich Re: Τέταρτο ”σερί” ζημιογόνο τρίμηνο
Το τέταρτο κατά σειρά ζημιογόνο τρίμηνο κατέγραψε η μεγαλύτερη αντασφαλιστική εταιρία στον κόσμο Munich Re, καθώς κατά τη χρήση του α’ τριμήνου του έτους διέγραψε 1 δισ. δολάρια από την αξία του επενδυτικού χαρτοφυλακίου της.

Αναλυτικότερα, οι ζημίες της Munich Re ανήλθαν στα 238 εκατ. ευρώ, ήτοι 1,33 ευρώ ανά μετοχή, σε σχέση με κέρδη 4,5 δισ. ευρώ στο α’ τρίμηνο του 2002. Οι αναλυτές ”έβλεπαν” τις ζημίες της Munich Re μειωμένες στα 175 εκατ. ευρώ.

Τα μερίδια της Munich Re σε εταιρίες όπως η Allianz AG και η Commerzbank AG έχασαν μεγάλο μέρος της αξίας τους, γεγονός που οδήγησε και τον διευθύνοντα σύμβουλό της, Hans-Juergen Schinzler, στην έκδοση ομολογιακού δανείου ύψους 3,7 δισ. ευρώ.

O Juergen Schinzler απέφυγε να κάνει προβλέψεις για το σύνολο του έτους, επικαλούμενος την ”αβεβαιότητα στις διεθνείς χρηματαγορές”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v