Τεχνολογικές πιέσεις δέχονται οι ευρωαγορές

Πιέσεις δέχονται οι ευρωαγορές, καθώς η είδηση ότι η IBM βρίσκεται στο μικροσκόπιο της SEC οδηγεί πτωτικά τον τεχνολογικό κλάδο. Εξάλλου, οι επενδυτές προχωρούν και σε αποκόμιση κερδών, μετά το χθεσινό ράλι ανόδου.

Πιέσεις δέχονται οι ευρωαγορές, καθώς η είδηση ότι η IBM βρίσκεται στο μικροσκόπιο της SEC οδηγεί πτωτικά τον τεχνολογικό κλάδο.

Εξάλλου, οι επενδυτές προχωρούν και σε ρευστοποίσεις, μετά τη μεγάλη χθεσινή άνοδο.

Αναλυτικότερα, η Securities and Exchange Commission ερευνά τα λογιστικά της IBM, σύμφωνα με ανακοίνωση της αμερικανικής εταιρίας.

Η εταιρία ΙΒΜ επιθυμεί να παρουσιάσει ως περιορισμένο το εύρος της έρευνας, λέγοντας, ότι αυτή ξεκίνησε από μια άλλη έρευνα σ’ ένα πελάτη της εταιρίας.

Στις μετοχές του τεχνολογικού κλάδου οι οποίες δέχονται πιέσεις συγκαταλέγονται αυτές των STMElectronics, Infineon και SAP.

Πιέσεις δέχεται η μετοχή της Ryanair, της ιρλανδικής αεροπορικής εταιρίας χαμηλού κόστους, καθώς παρά την μεγαλύτερη των προσδοκιών κερδοφορίας για το τρίμηνο που έληξε στις 31 Μαρτίου προειδοποίησε ότι το ισχυρό ευρώ θα επηρεάσει σημαντικά τα κέρδη της για το τρέχον οικονομικό έτος.

Κέρδη καταγράφουν οι τίτλοι της Carphone Warehouse στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, καθώς η εταιρία πωλήσεων κινητής τηλεφωνίας κατέγραψε αυξημένα κατά 23,6% κέρδη προ φόρων για το οικονομικό έτος.

Περί τις 4.108 μονάδες κινείται ο FTSE στο Λονδίνο, υποχωρώντας κατά 0,54%. Ο DAX στο Παρίσι υποχωρεί περί το 1,22%, στις 3.026 μονάδες.

Στις 3,021 μονάδες και στο -0,88% ο CAC στο Παρίσι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v