Τα futures σε ΗΠΑ επιτείνουν το κλίμα στην Ευρώπη

Η ανακοίνωση της μείωσης κατά 0,50% των επιτοκίων της ευρωζώνης οδηγεί σε άνοδο το ευρώ για πρώτη ημέρα στη διάρκεια των τελευταίων πέντε, ενώ αντίθετα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια διευρύνουν τις απώλειές τους, ακολουθώντας την πορεία των futures ύστερα από τα στοιχεία για τα επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ.

Αντίθετους δρόμους ακολουθούν ευρώ και ευρωαγορές, καθώς η ανακοίνωση της μείωσης των επιτοκίων κατά 0,50% από την ΕΚΤ οδηγεί σε άνοδο για πρώτη ημέρα στη διάρκεια των πέντε τελευταίων το ενιαίο νόμισμα.

Εξάλλου, τα απροσδόκητα αρνητικά στοιχεία για τα επιδόματα ανεργίας είχαν άμεση επίδραση στη διαμόρφωση των futures στη Wall Street, ενώ παράλληλα οδηγούν σε υψηλότερες απώλειες και τις ευρωπαϊκές αγορές.

Το ευρώ διαμορφώνεται στα 1,1807 δολάρια έναντι του αμερικανικού νομίσματος, καθώς η ζήτηση για το δολάριο υποχώρησε, με τους επενδυτές να στρέφουν την προσοχή τους στην απάντηση της Federal Reserve, στη συνεδρίασή της στις 25 Ιουνίου.

Εξάλλου, το αρνητικό κλίμα που είχαν δημιουργήσει στις ευρωαγορές οι απώλειες κατά 2,8% της φαρμακοβιομηχανίας GlaxoSmithKline και της Nokia κατά 2,9, εντείνεται ακόμη περισσότερο ύστερα από την ανακοίνωση των επιδομάτων ανεργίας στις ΗΠΑ και την συνεπακόλουθη αρνητική μεταστροφή των futures.

Ο δείκτης FTSE 100 διαμοφώνεται στις 4085,2 μονάδες με απώλειες 0,99%, ενώ και ο DAX στη Φρανκφούρτη υποχωρεί περί το 1,83% στις 3023,12 μονάδες. Ο CAC στο Παρίσι σημειώνει πτώση 1,58% στις 3015,22 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v