easyJet: Τα κέρδη και η κατακρήμνιση της μετοχής

Οι ανησυχίες των επενδυτών για ανταγωνιστικές τιμές από άλλες αεροπορικές ευρωπαϊκές εταιρίες, αλλά και η ”επίθεση” από τη βασικότερη ανταγωνίστριά της, Ryanair, οδήγησαν τη μετοχή της easyJet σε ιστορικό χαμηλό.

easyJet: Τα κέρδη και η κατακρήμνιση της μετοχής
Σε ιστορικό χαμηλό βρέθηκαν την Τετάρτη οι μετοχές της easyJet, του ”πρωτότοκου” παιδιού του Στέλιου Χατζηιωάννου, αφού οι ανησυχίες της επενδυτικής κοινότητας για την κερδοφορία της εταιρίας πληθαίνουν.

Συγκεκριμένα, εκφράζονται φόβοι ότι η μείωση της ζήτησης στον κλάδο των αεροπορικών εταιριών οδήγησε εταιρίες-κολοσούς σε τέτοια μείωση των τιμών, ώστε συχνά να εμφανίζονται ως ανταγωνιστικές των αεροπορικών εταιριών χαμηλού κόστους.

Στο κλείσιμο της Τετάρτης η μετοχή της easyJet υποχώρησε στις 107 πένες, σημαντικά μακριά από το υψηλό του περσινού Μαρτίου, στις 507 πένες.

Περαιτέρω, η easyJet, εδώ και αρκετούς μήνες δέχεται την γκρίζα επίθεση από την καμπάνια της βασικότερης ανταγωνίστριάς της, ιρλανδικής Ryanair, η οποία μάλιστα εξήγγειλε εντατικοποίηση του πολέμου των τιμών στην Ευρώπη.

Για το πρώτο εξάμηνο του οικονομικού της έτους, η easyJet εμφάνισε ζημίες της τάξης των 48,1 εκατ. αγγλικών λιρών, κάτι το οποίο δεν ανησυχεί τη διοίκησή της, αφού είναι γνωστό πως το σύνολο σχεδόν της κερδοφορίας της εταιρίας καταγράφεται στο β’ εξάμηνο του έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v