Ξανά ”στον αέρα” η KirchMedia

Εγκαταλείφθηκε η προσπάθεια πώλησης κύριων περιουσιακών στοιχείων της γερμανικής εταιρίας KirchMedia προς τον Αμερικανό δισεκατομμυριούχο Χαΐμ Σαμπάν, λόγω διαφωνιών για τον τρόπο χρηματοδότησής της. Η εταιρία θα έπαιρνε σαν αντάλλαγμα περίπου 2 δισ. ευρώ.

Ξανά ”στον αέρα” η KirchMedia
Κατέρρευσε η συμφωνία εξαγοράς κύριων περιουσιακών στοιχείων της γερμανικής εταιρίας ΜΜΕ KirchMedia, έναντι ποσού ύψους 2 δισ. ευρώ, από τον Αμερικανό δισεκατομμυριούχο Χαΐμ Σαμπάν, λόγω διαφωνιών για τον τρόπο χρηματοδότησής της.

Η ακύρωση της πώλησης αποτελεί πλήγμα για την KirchMedia, που προσπαθεί να πουλήσει το τηλεοπτικό κανάλι ProSiebenSat.1 και την ταινιοθήκη της, προκειμένου να αποπληρώσει μέρος των χρεών της.

Η εταιρία πέρσι τον Απρίλιο εξωθήθηκε σε χρεοκοπία μετά την κατάρρευση της μητρικής της KirchGroup, με αποτέλεσμα να τεθεί υπό τον έλεγχο των πιστωτών της.

Οι τράπεζες που ελέγχουν την εταιρία, παρατηρούν αναλυτές, θα πρέπει πλέον να αποφασίσουν εάν θα προχωρήσουν στην αναζήτηση νέου αγοραστή ή θα συνεχίσουν να διαχειρίζονται την εταιρία μέχρις ότου βελτιωθούν οι συνθήκες στην αγορά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v