Ερευνα της Ε.Ε. για επικείμενο deal της Vivendi

Τις έρευνες σχετικά με την πώληση των εκδοτικών επιχειρήσεων της Vivendi στη γαλλική ανταγωνιστική Lagardere ξεκίνησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, εκφράζοντας σοβαρές αμφιβολίες σχετικά με την επίδραση της συμφωνίας στην ευρωπαϊκή αγορά.

Ερευνα της Ε.Ε. για επικείμενο deal της Vivendi
Ερευνες ξεκίνησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την υπόθεση πώλησης των εκδοτικών δραστηριοτήτων της Vivendi στην επίσης γαλλική ανταγωνιστική της Lagardere, διατηρώντας τις επιφυλάξεις της αναφορικά με τις επιδράσεις στην ευρωπαϊκή αγορά εκδόσεων.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε σχετική ανακοίνωσή της αναφέρει ότι ”σε αυτό το στάδιο διατηρεί σοβαρές αμφιβολίες σχετικά με την επίδραση που αναμένεται να έχει η συγκεκριμένη συμφωνία στις αγορές δικαιωμάτων έκδοσης, καθώς και στη διανομή και πώληση βιβλίων”.

Η Hachette Livre της Lagardere και η Vivendi Universal Publishing είναι οι δύο μεγαλύτερες εκδοτικές εταιρίες γαλλικών βιβλίων και η Κομισιόν εκτιμά ότι η ένωση αυτών των δύο μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση της προμήθειας ή ακόμη και την αύξηση των τιμών.

Από την πλευρά τους, οι ανεξάρτητοι εκδοτικοί οίκοι της Γαλλίας, υποστηρίζουν ότι εάν η Lagardere εξαγοράσει την εν λόγω μονάδα της Vivendi, θα κερδίσει αμέσως το 60% της αγοράς διανομής βιβλίων, ενώ θα δημιουργηθεί μια εταιρία περιπου 10 φορές μεγαλύτερη από την αμέσως επόμενη ανταγωνιστική της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v