Ρευστοποιήσεις στις ευρωαγορές

Πιέσεις καταγράφονται στις ευρωαγορές, καθώς το ”μάζεμα” των δεικτών προς το τέλος της συνεδρίασης της Παρασκευής στη Wall, ”βάρυνε” στην ψυχολογία των επενδυτών, δίνοντας αφορμή και για αποκόμιση κερδών, αφού τα κέρδη που έχουν καταγραφεί τις τελευταίες δύο εβδομάδες χαρακτηρίζονται σημαντικά.

Πιέσεις καταγράφονται στις ευρωαγορές, καθώς το ”μάζεμα” των δεικτών προς το τέλος της συνεδρίασης της Παρασκευής στη Wall, ”βάρυνε” στην ψυχολογία των επενδυτών, δίνοντας αφορμή και για αποκόμιση κερδών, αφού τα κέρδη που έχουν καταγραφεί τις τελευταίες δύο εβδομάδες είναι σημαντικά.

Με ενδιαφέρον αναμένεται στις 6:30 ώρα Ελλάδος η ομιλία του υπουργού Οικονομικών της Μ. Βρετανίας Gordon Brown ο οποίος, σύμφωνα με οικονομικούς και πολιτικούς αναλυτές, αν και θα απορρίψει, προς το παρόν, την υιοθέτηση του ευρώ από τη χώρας ενδέχεται να παρουσιάσει ένα χρονοδιάγραμμα και τις προϋποθέσεις, οι οποίες πρέπει να πληρούνται πριν η χώρα του ενταχθεί στην ΟΝΕ.

Ανοδικά κινούνται οι τίτλοι της Sci Entertainment, η οποία κατέγραψε αύξηση των κερδών της για το πρώτο τρίμηνο του οικονομικού έτους της τάξεως του 22%.

Με κέρδη διεξάγεται η συνεδρίαση στο Λονδίνο για την τηλεπικοινωνιακή Redstone Telecom η οποία σημείωσε συρρίκνωση των ζημιών της για το οικονομικό έτος που ”έκλεισε” στις 31 Μαρτίου στα 6,9 εκ. στερλίνες από τα 34,8 εκ. στερλίνες στην αντίστοιχη περσινή χρήση.

Στον αντίποδα, πτωτικά κινούνται οι τίτλοι των Alcatel και STMElectronics, ακολουθώντας την πορεία των μετοχών τους στη Wall την Παρασκευή.

Στο Λονδίνο ο FTSE κινείται περί το -0,50% , και τις 4.128 μονάδες. Ο δείκτης DAX στο Παρίσι διαμορφώνεται στο –0,45%, στις 3.113 μονάδες.

Ο CAC 40 υποχωρεί κατά –0,77%, στις 3.070 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v