”Ανακούφιση” για ευρωαγορές η ανακοίνωση της Nokia

Οριακά θετικότερες των προσδοκιών των αναλυτών ήταν οι προβλέψεις της Nokia για το β΄ τρίμηνο του έτους και ως τέτοιες εκλαμβάνονται από τις ευρωαγορές, στις οποίες οι επενδυτές εστιάζουν περισσότερο στην προσπάθεια υπέρβασης κρίσιμων τεχνικών επιπέδων.

Οριακά μόνο θετικότερες των προβλέψεων ανακοινώθηκαν οι εκτιμήσεις της Nokia για το β΄ τρίμηνο του έτους, ενώ αντίστοιχη είναι η υποδοχή τους στις ευρωαγορές.

Οι επενδυτές σε Λονδίνο, ΠΑρίσι και Φρανκφούρτη φαίνεται να εστιάζουν περισσότερο στις προσπάθειες υπέρβασης ή κατοχύρωσης σημαντικών τεχνικών επίπέδων, όπως είναι οι 4.000 μονάδες για το Λονδίνο, οι 3.000 για CAC και οι 3.100 μονάδες για τον DAX.

Αναλυτικότερα, στις 12:00 ώρα Ελλάδος, η φιλανδική Nokia ανακοίνωσε ι τις προβλέψεις της για β’ τρίμηνο.

Οι πρώτες ανακοινώσεις της μεγαλύτερης εταιρίας κατασκευής κινητών έκαναν λόγο για πωλήσεις αυξημένες κατά 4% (οι περισσότεροι αναλυτές ανέμεναν 2,8%) και για κέρδη ανά μετοχή ανάμεσα στα 0,12 και τα 0,15 ευρώ.

Αυτή την ώρα η μετοχή της εταιρίας καταγράφει άνοδο κατά 1,13%.

Εξάλλου, πιέσεις δέχονται και οι τίτλοι των STMElectronics και της Infineon Technologies.

Στις 4.126 μονάδες και το -0,07%, κινείται ο FTSE στο Λονδίνο. Ο δείκτης DAX στη Φρανκφούρτη διαμορφώνεται στο +1,04% και τις 3.127 μονάδες.

Κέρδη 0,79% για τον CAC στο Παρίσι,στις 3.079 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v