Βρετανία: Από... του χρόνου και βλέπουμε για ευρώ!

Ανέτοιμη δήλωσε η Βρετανία προκειμένου να ενταχθεί στη ζώνη του ευρώ, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργού Οικονομικών της χώρας, Γκόρντον Μπράουν, ο οποίος παρουσίασε τα αποτελέσματα της διετούς οικονομικής έρευνας.

Βρετανία: Από... του χρόνου και βλέπουμε για ευρώ!
Ανέτοιμη εμφανίζεται η Βρετανία να ενταχθεί στη ζώνη του ευρώ, σύμφωνα με τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών της χώρας, Γκόρντον Μπράουν, που ανακοίνωσε τα αποτελέσματα της διετούς οικονομικής έρευνας.

Ειδικότερα, ο Βρετανός υπουργός μιλώντας στο Κοινοβούλιο σχολίασε ότι ο ”καιρός δεν είναι ο κατάλληλος για τη Βρετανία να ενταχθεί στην ΟΝΕ, καθώς δεν έχουν επιτευχθεί οι όροι σύγκλισης”.

Ο κ. Μπράουν, ανακοινώνοντας τα αποτελέσματα της διετούς σχετικής έρευνας στο εσωτερικό της χώρας, δήλωσε πως πρόκειται να αλλάξει ο τρόπος μέτρησης του πληθωρισμού και να υιοθετηθεί ο τρόπος που χρησιμοποιεί η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Ο ίδιος μάλιστα άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επανεξέτασης του θέματος ένταξης της χώρας στην ΟΝΕ, τον επόμενο χρόνο. Αναλυτές σχολιάζουν ότι ο κ. Μπράουν θα αντιμετωπίσει εκ νέου προβλήματα στην προσπάθειά του για ένταξη της χώρας στη ζώνη του ευρώ.

Σημειώνεται ότι για την επίτευξη της ένταξης της χώρας στην ΟΝΕ, η στερλίνα θα πρέπει να υποχωρήσει στο 1,37 ευρώ έναντι της τωρινής τιμής των 1,4049.

Επιπλέον, η οικονομία της Βρετανίας παρουσίασε ρυθμό ανάπτυξης της τάξης του 1,8% το προηγούμενο έτος, περίπου στο διπλάσιο ρυθμό με τον αντίστοιχο του μέσου όρου των χωρών της ΕΕ.

Από την πλευρά του ο Βρετανός πρωθυπουργός κ. Τόνι Μπλερ επιμένει ότι το ευρώ είναι η ”μοίρα” της στερλίνας, καθώς και ότι θα ήταν κρίμα τελικά η Βρετανία να μη μοιραστεί ένα νόμισμα με τους μεγαλύτερους εμπορικούς της συνεταίρους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v