”Μουδιασμένες” στο κόκκινο οι ευρωαγορές

Αρνητικό και υποτονικό είναι το κλίμα στις ευρωαγορές, καθώς στο ”μούδιασμα” από την αναδίπλωση της Wall το βράδυ της Παρασκευής ήρθαν να προστεθούν και οι ανησυχίες από το ισχυρό ευρώ, το οποίο φημολογείται ότι θα επικαλεστεί αύριο η Nokia ως αιτία για την αρνητική, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, αναθεώρηση των προβλέψεών της για το έτος. Νευρικότητα στα Futures της Wall.

Αρνητικό και υποτονικό είναι το κλίμα στις ευρωαγορές, καθώς στο ”μούδιασμα” από την αρνητική αναδίπλωση της Wall το βράδυ της Παρασκευής ήρθαν να προστεθούν και οι ανησυχίες από το ισχυρό ευρώ, το οποίο φημολογείται ότι θα επικαλεστεί αύριο η Nokia ως τη βασική αιτία για την προς τα κάτω, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, αναθεώρηση των προβλέψεών της για τις πωλήσεις στο τρέχον έτος.

Στις παράπλευρες απώλειες από την ”εμμονή” του ευρώ σε υψηλά επίπεδα, συγκαταλέγονται η προς τα κάτω αναθεώρηση από την HVB για τα αποτελέσματα των Siemens και Infineon στο 2003 και το 2004. Αμφότερες οι μετοχές των εταιριών καταγράφουν απώλειες στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης.

Επιπροσθέτως, οι αναλυτές περιμένουν ότι η Nokia θα περικόψει αύριο προς τα κάτω τις προβλέψεις της για τις πωλήσεις της στο τρέχον έτος, επικαλούμενη τόσο την ισχυροποίηση του κοινού νομίσματος έναντι του δολαρίου όσο και της μείωσης της ζήτησης στην ευρωπαϊκή αγορά. Η μετοχή της Nokia υποχωρεί, συμπαρασύροντας πολλούς τίτλους του τηλεπικοινωνιακού και τεχνολογικού κλάδου.

Τα futures δείχνουν μικρά κέρδη στην αρχή της συνεδρίασης στη Wall, ενώ στις 17:00 ώρα Ελλάδος θα ανακοινωθούν τα αποθέματα των αμερικανικών επιχειρήσεων για τον Απρίλιο, τα ο οποία αναμένονται αυξημένα κατά 0,2% σε σχέση με το Μάρτιο.

Εξάλλου, με ενδιαφέρον αναμένεται η ομιλία του βρετανού υπουργού οικονομικών Gordon Brown στο βρετανικό κοινοβούλιο. Οι αναλυτές εκτιμούν ότι ο κ. Brown θα αναβάλει, προς το παρόν, την υιοθέτηση του κοινού νομίσματος, ενώ αναμένεται ότι θα καταθέσει τόσο ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για το πότε η χώρα του θα εισέρθει στην ΟΝΕ.

Ανοδικά κινούνται οι τίτλοι της βρετανικής αμυντικής βιομηχανίας BAE Systems, η οποία απέρριψε την πρόταση για συγχώνευση με τη γαλλική Thales.

Mε κέρδη διεξάγεται η συνεδρίαση στο Λονδίνο και για τη βρετανική κατασκευαστική Canary Wharf Group Plc., η οποία δέχτηκε ”κρούση” για εξαγορά από τη Morgan Stanley.

Στις 4.129 μονάδες κινείται ο FTSE, καταγράφοντας απώλειες 0,52%. Ο δείκτης DAX στη Φρανκφούρτη διαμορφώνεται στο –0,86% και τις 3.106 μονάδες.

Ο CAC 40 κινείται περί τις 3.067 μονάδες και το -0,82%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v