Deutsche Bank: Ενίσχυση των εσόδων χωρίς εξαγορές

Η ενίσχυση των εσόδων χωρίς εξαγορές αποτελεί τον κύριο στόχο της Deutsche Bank, σύμφωνα με τις δηλώσεις του CEO της τράπεζας, Γιόζεφ Άκερμαν, στη διάρκεια της ετήσιας γενικής συνέλευσης της Deutsche Bank.

Deutsche Bank: Ενίσχυση των εσόδων χωρίς εξαγορές
Στην αύξηση των εσόδων χωρίς εξαγορές επικεντρώνονται οι προσπάθειες της Deutsche Bank, σύμφωνα με τις δηλώσεις του Γιόζεφ Άκερμαν, του διευθύνοντος συμβούλου της γερμανικής τράπεζας, στη διάρκεια της ετήσιας γενικής συνέλευσης.

Ειδικότερα, ο κ. Άκερμαν τόνισε πως η Deutsche Bank θα βασιστεί σε μεγάλο βαθμό στην οργανική ανάπτυξη των μεγεθών, προκειμένου να ενισχύσει τα έσοδα, ενώ θα προχωρήσει σε επιλεκτικές μόνο εξαγορές. Οι μεγάλες συγχωνεύσεις και εξαγορές δεν έχουν κανένα νόημα τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο 55χρονος Άκερμαν κατόρθωσε να περικόψει το κόστος στη γερμανική τράπεζα κατά 22% μόλις στον πρώτο χρόνο της θητείας του στο τιμόνι της Deutsche Bank, πουλώντας περιφερειακά τμήματα του ενεργητικού της και μερίδια συμμετοχής που διέθετε σε γερμανικές εταιρίες.

Ωστόσο, δεν απουσιάζουν και οι επιφυλακτικές γνώμες για τον επικεφαλής της Deutsche Bank. Συγκεκριμένα, ομάδα μικρομετόχων της τράπεζας αναφέρει χαρακτηριστικά πως η Deutsche Bank έχει μείνει ”γυμνή” ύστερα και από την πώληση των οικογενειακών δραστηριοτήτων ασημιού.

Ακόμη, επισημαίνουν ότι ο Άκερμαν θα πρέπει τώρα να αποδείξει ότι μπορεί να αποφέρει κέρδη μόνο από τις κύριες δραστηριότητες της τράπεζας, εν μέσω δυσμενών οικονομικών συνθηκών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v