Lafarge: Επιδιώκει να αντλήσει έως 1,88 δισ. ευρώ

Έως 1,88 δισ. ευρώ επιδιώκει να αντλήσει η Lafarge, η μεγαλύτερη εταιρία κατασκευής δομικών υλικών στον κόσμο, μέσω της πώλησης νέων μετοχών και περιουσιακών της στοιχείων, προκειμένου να χρηματοδοτήσει εξαγορές μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων.

Lafarge: Επιδιώκει να αντλήσει έως 1,88 δισ. ευρώ
Το ποσό του 1,88 δισ. ευρώ επιδιώκει να αντλήσει η Lafarge, η μεγαλύτερη εταιρία κατασκευής δομικών υλικών στον κόσμο, μέσω της πώλησης νέων μετοχών και περιουσιακών της στοιχείων, προκειμένου να χρηματοδοτήσει εξαγορές και να περικόψει το χρέος της.

Η εταιρία ξεκίνησε σήμερα την έκδοση μετοχών αξίας 1,28 δισ. ευρώ, στα 41 ευρώ ανά μετοχή, τιμή κατά 31% χαμηλότερη από τη χθεσινή τιμή κλεισίματος της μετοχής. Οι παλαιοί μέτοχοι έχουν το δικαίωμα αγοράς 4 νέων μετοχών για κάθε 17 που κατέχουν.

Επίσης η Lafarge επιδιώκει να αντλήσει 400-600 εκατ. ευρώ από την πώληση περιουσιακών στοιχείων, όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, Μπέρναντ Κάσριελ, χωρίς να διευκρινίσει ποια.

Η Lafarge σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τα έσοδα για σειρά εξαγορών μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, κυρίως τσιμεντοβιομηχανίες, ενώ χρειάζεται να μειώσει φέτος κατά 1 δισ. ευρώ το χρέος των 10,2 δισ. ευρώ που έχει προκειμένου να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από την εξαγορά της Blue Circle.

Πιθανός στόχος εξαγοράς θεωρήθηκε ο βρετανικός όμιλος RMC, αλλά η Lafarge διέψευσε τις φήμες. Οι μετοχές της Lafarge έφτασαν να υποχωρούν έως 7,8% στο Χρηματιστήριο του Παρισιού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v