Νέα υψηλά (εποχής) δοκιμάζουν οι ευρωαγορές

Η εντεινόμενη, μετά και τη χθεσινή Μπεζ Βίβλο, πεποίθηση ότι η αμερικανική οικονομία βρίσκεται σε (έστω και βραδεία) τροχιά ανάκαμψης, το προδιαγραφόμενο από τα futures θετικό άνοιγμα της Wall και οι φήμες περί εξαγορών και συγχωνεύσεων αποτελούν τα...”καύσιμα” για την άνοδο των ευρωαγορών.

Η εντεινόμενη, μετά και τη χθεσινή Μπεζ Βίβλο, πεποίθηση ότι η αμερικανική οικονομία βρίσκεται σε (έστω και βραδεία) τροχιά ανάκαμψης, το προδιαγραφόμενο από τα futures θετικό άνοιγμα της Wall και οι φήμες περί εξαγορών και συγχωνεύσεων αποτελούν τα... ”καύσιμα” για την άνοδο των ευρωαγορών.

Εξάλλου, η μείωση των προβλέψεων της ΕΚΤ για την ανάπτυξη στην Ευρωζώνη το 2003 στο 0,4% από το 1,1% δεν φαίνεται να επηρεάζει, προς το παρόν, αρνητικά το χρηματιστηριακό κλίμα.

Από τις ΗΠΑ αναμένονται σήμερα τα μακροοικονομικά στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις Μαίου και τα επιδόματα ανεργίας για την εβδομάδα μέχρι 7/6 στις 15:30 ώρα Ελλάδος, ενώ στις 17:00 θα ανακοινωθούν τα αποθέματα επιχειρήσεων Απριλίου.

Οι αναλυτές προβλέπουν αμετάβλητες τις λιανικές πωλήσεις, υποχώρηση στις 425000 των επιδομάτων ανεργίας και αύξηση 0,2% στα αποθέματα επιχειρήσεων, ενώ οι επενδυτές θα βασιστούν στα ”φρέσκα” macro στοιχεία για να πειστούν, σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό, ότι η μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο βρίσκεται, όντως, σε αναπτυξιακή πορεία.

Στις φήμες για εξαγορές συγκαταλέγονται αυτές της εξαγοράς της Matalan από την ASDA και της RMC από τη Lafarge.

Ανοδικά κινούνται στο χρηματιστήριο του Λονδίνου οι τίτλοι της χρηματιστηριακής Chubb, η οποία δέχτηκε την πρόταση εξαγοράς από την αμερικανική United Technologies στην τιμή των 1,25 δολ. ανά μετοχή.

Στις 4.176 μονάδες κινείται ο FTSE, καταγράφοντας κέρδη της τάξεως του 0,64%. Ο δείκτης DAX στη Φρανκφούρτη κινείται περί το +2,11% και τις 3.245 μονάδες.

O CAC 40 στο Παρίσι διαμορφώνεται στο +1,27% και τις 3.161 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v