Ανεμος από Wall στα... ”πανιά” των ευρωαγορών

Ανοδικές διαθέσεις για άνοδο παρουσιάζουν οι ευρωαγορές, καθώς οι επενδυτές δείχνουν να εμπνέονται, για ακόμη μια φορά, από τα κέρδη της Wall. Εξάλλου, τα χθεσινά στοιχεία της Μπεζ Βίβλου αφενός εκλήφθηκαν ως οιωνοί μείωσης των επιτοκίων και αφετέρου καθησύχασαν τις όποιες ανησυχίες για ενδεχόμενη επιδείνωση της μεγαλύτερης οικονομίας στον κόσμο.

Έντονες διαθέσεις για άνοδο παρουσιάζουν οι ευρωαγορές, καθώς οι επενδυτές δείχνουν να εμπνέονται, για ακόμη μια φορά, από τα χθεσινά κέρδη της Wall.

Εξάλλου, τα χθεσινά στοιχεία της Μπεζ Βίβλου της Fed αφενός εκλήφθηκαν ως οιωνοί μείωσης των επιτοκίων και αφετέρου καθησύχασαν τις όποιες ανησυχίες για ενδεχόμενη επιδείνωση της μεγαλύτερης οικονομίας στον κόσμο.

Ανοδικά κινούνται οι τίτλοι των Dresdner Bank και Commerzbank, εν μέσω φημών ότι αποτελούν πιθανούς στόχους εξαγορών.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκονται οι μετοχές της χρηματιστηριακής Chubb, η οποία δέχτηκε την πρόταση εξαγοράς της αμερικανικής United Technologies. Αυτή τη στιγμή οι τίτλοι της βρετανική εταιρίας υποχωρούν περί το 1%.

Με κέρδη διεξάγεται η συνεδρίαση στο Λονδίνο και για της μετοχές των Prudential και BT, καθώς οι τίτλοι τους που διαπραγματεύονται στη Wall κατέγραψαν χθες κέρδη 1,8% και 2,5% αντίστοιχα.

Ο δείκτης FTSE διαμορφώνεται στις 4.174 μονάδες και το +0,59%. Με κέρδη 1,04% διεξάγεται η συνεδρίαση στη Φρανκφούρτη για τον DAX, ο οποίος κινείται περί τις 3.212 μονάδες.

Ο CAC 40 στο Παρίσι βρίσκεται στο +0,65% και τις 3.140 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v