Συσσώρευση δυνάμεων στην Ευρώπη, μικτά τα futures

Συγκέντρωση δυνάμεων στα τρέχοντα (υψηλά επίπεδα) χαρακτηρίζει τις ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες, για μία ακόμη συνεδρίαση, αναμένουν το το ”άνοιγμα” της Wall. Μικτές τάσεις δείχνουν τα futures εν αναμονή των στοιχείων για PPI, εμπορικό ισοζύγιο και καταναλωτικό κλίμα Μίσιγκαν. Τι βλέπουν οι αναλυτές.

Συσσώρευση δυνάμεων παρατηρείται στις ευρωαγορές, με τις εταιρικές ειδήσεις των Tesco και Thomson να κυριαρχούν, ενώ μικτές τάσεις δείχνουν και τα futures στη Wall, εν αναμονή των στοιχείων για PPI, εμπορικό ισοζύγιο και καταναλωτικό κλίμα Μίσιγκαν.

Ειδικότερα, η μετοχή της Thomson υποχωρεί περί το 12% καθώς η κατασκευάστρια εταιρία των τηλεοράσεων RCA περιέκοψε τις εκτιμήσεις της για το 2003 κατά 1%. Κατά 4,1% υποχωρεί και η μετοχή της ανταγωνιστικής Philips.

Πτώση κατά 4,3% σημειώνουν και οι μετοχές της Club Mediterranee, το μεγαλύτερο θέρετρο αναψυχής στην Ευρώπη, καθώς ανακοίνωσε ότι οι ζημίες της για το πρώτο τρίμηνο διευρύνθηκαν στα 29 εκατ. ευρώ.

Περί το 2,8% υποχωρεί και η BT Group, καθώς η Merrill Lynch υποβάθμισε την εταιρία σε neutral από buy.

Αρνητικές είναι και οι τάσεις στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας, ύστερα από την ανακοίνωση υποχώρησης των πωλήσεων του Μαΐου κατά 5,2% στην Ευρώπη. Στο 2% ανέρχονται οι απώλειες της Porsche, ενώ και η Fiat υποχωρεί κατά 1,7%.

Αντίθετα, κέρδη σημειώνει η εταιρία πληροφορικής SAP, καθώς η αμερικανική ανταγωνιστική της Oracle ανακοίνωσε αύξηση κερδών στο τέταρτο τρίμηνο χρήσης στα 16 σεντς έναντι 14 που περίμεναν οι αναλυτές.

Στις ΗΠΑ, αναμένονται τα στοιχεία για το δείκτη PPI του Μαΐου, με τους αναλυτές να περιμένουν πτώση κατά 0,2% έναντι της προηγούμενης υποχώρησης του Μαρτίου κατά 0,9%.

Εξάλλου, το εμπορικό ισοζύγιο στις ΗΠΑ για τον Απρίλιο αναμένεται να συρρικνώσει το έλλειμμά του στα 42 δισ. δολάρια από τα 43,5 δισ. δολάρια του προηγουμένου μήνα. Στο 93,1 εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί ο δείκτης καταναλωτικού κλίματος Μίσιγκαν, από το 92,1 το Μάιο.

Ο δείκτης FTSE 100 σημειώνει άνοδο 0,18% στις 4168,9 μονάδες ενώ ο DAX υποχωρεί κατά 0,03% στις 3218,35 μονάδες. Στο Παρίσι καταγράφεται πτώση 0,16% στις 3147,06 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v