Πτώση 5,2% στις πωλήσεις αυτοκινήτων στην Ευρώπη

Κατά 5,2% υποχώρησαν οι πωλήσεις αυτοκινήτων στην ευρωπαϊκή αγορά τον προηγούμενο μήνα, καθώς η επιβράδυνση των οικονομιών στην περιοχή έχει επιφέρει σημαντική μείωση της ζήτησης για επιβατηγά αυτοκίνητα.

Πτώση 5,2% στις πωλήσεις αυτοκινήτων στην Ευρώπη
Πτώση της τάξης του 5,2% σημείωσαν οι πωλήσεις αυτοκινήτων στην Ευρώπη τον προηγούμενο μήνα, καθώς η επιβράδυνση της οικονομίας περιόρισε τη ζήτηση των καταναλωτών για επιβατηγά αυτοκίνητα.

Συγκεκριμένα οι πωλήσεις υποχώρησαν στα 1,22 εκατ. οχήματα από τα 1,28 εκατ. του προηγούμενου έτους. Χαρακτηριστικό είναι ότι η ζήτηση για τα αυτοκίνητα των ευρωπαϊκών και αμερικανικών αυτοκινητοβιομηχανιών υποχώρησε, ενώ αντίστοιχα αυξήθηκε η ζήτηση για τα ιαπωνικά αυτοκίνητα.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA) σε ανακοίνωσή της σχολίασε ότι η αγορά προσπαθεί ακόμη να ξεπεράσει τις επιδράσεις από τη γενικότερη οικονομική δυσπραγία και τον πόλεμο στο Ιράκ.

Ειδικότερα, οι πωλήσεις της Fiat για τον Μάιο σημείωσαν πτώση 16% στα 88.422 οχήματα, τη μεγαλύτερη πτώση μεταξύ των ευρωπαϊκών αυτοκινητοβιομηχανιών, ενώ η ζήτηση για τα οχήματα της Volkswagen σημείωσε πτώση 5,8% στα 227.818 αυτοκίνητα.

Οι συνολικές πωλήσεις της BMW υποχώρησαν 9,9% στα 51.037 αυτοκίνητα, ενώ και οι πωλήσεις της Renault σημείωσαν πτώση 8,4% στα 127.334.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v