Εν αναμονή των macro - Wall οι ευρωαγορές

Την ανακοίνωση και τη συνεπακόλουθη αντίδραση της αμερικανικής αγοράς στα στοιχεία για τον πληθωρισμό και τις νέες κατοικίες των ΗΠΑ περιμένουν οι ευρωπαϊκές αγορές, ενώ τα futures, μετά τη χθεσινή άνοδο, ”βλέπουν”, προς το παρόν, μόνον οριακά ανοδική έναρξη στη Wall.

Την αντίδραση της αμερικανικής αγοράς στα μακροοικονομικά στοιχεία για τον πληθωρισμό και τις νέες κατοικίες περιμένουν οι ευρωαγορές, ενώ τα futures στη Wall Street κάνουν λόγο για οριακά ανοδική έναρξη.

Ειδικότερα, στις ΗΠΑ, λίγο πριν από την έναρξη της συνεδρίασης αναμένονται τα στοιχεία για τον πληθωρισμό το Μάιο, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για πτώση 0,1% έναντι της προηγούμενης υποχώρησης κατά 0,3%.

Εξάλλου, ο αριθμός των αιτήσεων για την έναρξη νέων κατοικιών, αναμένεται να διαμορφωθεί στα 1,7 εκατ. έναντι των 1,63 εκατ. του Απριλίου.

Υψηλά κέρδη καταγράφουν στις ευρωαγορές οι μετοχές των κατασκευαστριών εταιριών αυτοκινήτων, εν μέσω αισιοδοξίας ότι η ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας, θα δώσει ώθηση και στα εταιρικά κέρδη.

Περί το 4,3% ενισχύεται η μετοχή της Renault, ενώ και η ιαπωνική θυγατρική της Nissan εκτινάχθηκε στο υψηλότερο σημείο των τελευταίων 13 ετών στο χρηματιστήριο του Τόκιο.

Κατά 2,2% αυξάνεται και η Volkswagen αλλά και η BMW, καθώς αποκομίζουν το ένα τρίτο των εσόδων τους από τις πωλήσεις στην αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών.

Άνοδο κατά 2% καταγράφει και η Allianz, ύστερα από δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου που τη φέρουν να σχεδιάζει την περικοπή εργατικών θέσεων από την ζημιογόνο Dresdner Bank.

Κατά 3,2% ενισχύεται και η Lloyds, εν μέσω προσδοκιών σχετικά με τα κέρδη που θα αποκομίσει από την πώληση της μονάδας της στη Νέα Ζηλανδία.

Κατά 0,45% ενισχύεται και η Vivendi Universal, καθώς ανακοίνωσε συρρίκνωση των ζημιών της στο πρώτο τρίμηνο, που ήταν ωστόσο χαμηλότερα των προσδοκιών.

Ο δείκτης FSTE 100 διαμορφώνεται στις 4174,2 μονάδες με κέρδη 0,51% ενώ και ο DAX ενισχύεται περί το 1,01% στις 3297,44 μονάδες. Ο CAC 40 σημειώνει άνοδο 0,62% στις 3193,84 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v