Wall και τράπεζες ενισχύουν τις ευρωαγορές

Θετικό είναι το κλίμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ύστερα και από τη χθεσινή υψηλή άνοδο στην αμερικανική αγορά, ενώ σημαντική είναι η ενίσχυση που παρέχεται από τον τραπεζικό κλάδο, κυρίως στο χρηματιστήριο του Λονδίνου.

Με θετικό πρόσημο ξεκίνησαν τη συενδρίαση τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ακολουθώντας την αντίστοιχη ανοδική πορεία των μετοχών στην αμερικανική αγορά. Στήριξη προσδίδει και ο τραπεζικός κλάδος.

Ειδικότερα, κέρδη καταγράφει η μετοχή της Lloyds, της πέμπτης μεγαλύτερης βρετανικής τράπεζας, καθώς πρόκειται να λάβει περί τα 4 δισ. δολάρια από την πώληση της μονάδας της στη Νέα Ζηλανδία, σύμφωνα με εκτιμήσεις αναλυτών.

Αντίθετα, νευρική είναι η κίνηση της μετοχής της Vivendi Universal, καθώς ο γαλλικός κολοσσός media ανακοίνωσε ότι οι ζημίες της για το πρώτο τρίμηνο συρρικνώθηκαν στα 319 εκατ. ευρώ, ενώ οι εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για υποχώρηση στα 123 εκατ. ευρώ.

Στο ενδιαφέρον των επενδυτών βρίσκεται και η Kingfisher, η τρίτη μεγαλύτερη εταιρία αναπαλαιώσης κατοικιών παγκοσμίως, καθώς ανακοίνωσε ότι πρόκειται να διαχωρίσει από το ενεργητικό τηςτην μονάδα καταναλωτικών ηλεκτρονικών ειδών Kesa.

Εξάλλου, υψηλότερα κινείται και η μετοχή της HSBC Holdings, της δεύτερης μεγαλύτερης χρηματοοικονομικής εταιρίας παγκοσμίως, καθώς βρίσκεται σε συνομιλίες με τη βρετανική κυβέρνηση, προκειμένου να βοηθήσει στην αναδιάρθρωση του τραπεζικού συστήματος στο Ιράκ.

Ο δείκτης FTSE 100 στο Λονδίνο καταγράφει άνοδο 0,92% στις 4191,1 μονάδες, ενώ με κέρδη της τάξης του 1,08% κινείται και ο DAX στις 3298,66 μονάδες. Ο δείκτης CAC 40 διαμορφώνεται στις 3215,36 μονάδες με άνοδο 1,26%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v