Περιορισμένη διόρθωση στις ευρωαγορές

Διορθώνουν με μέτρο οι ευρωαγορές, μετά και τη χθεσινή τους άνοδο και τη μικτή εικόνα στη Wall Street. Οι επενδυτές προχωρούν σε συγκρατημένες ρευστοποιήσεις κερδών, ενώ το όποιο αγοραστικό ενδιαφέρον επικεντρώνεται στον τεχνολογικό κλάδο, ο οποίος ”τονώνεται” από την ανοδική πορεία του Nasdaq.

Διορθώνουν με μέτρο οι ευρωαγορές, μετά και τη χθεσινή μικτή εικόνα στη Wall Street. Οι επενδυτές προχωρούν σε συγκρατημένες ρευστοποιήσεις κερδών, ενώ το όποιο αγοραστικό ενδιαφέρον επικεντρώνεται στον τεχνολογικό κλάδο, ο οποίος ”τονώνεται” από την ανοδική πορεία του Nasdaq.

Στις μετοχές του τεχνολογικού κλάδου οι οποίες καταγράφουν κέρδη συγκαταλέγονται οι STMElectronics, ASML και Nokia.

Στην αύξηση της ζήτηση για μετοχές του τεχνολογικού κλάδου, και δη των κατασκευαστών ολοκληρωμένων κυκλωμάτων, συνεισφέρει και η δήλωση της Micron Technology, της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρίας στο χώρο, ότι οι τιμές των μικροτσίπ καταγράφουν ανοδική τροχιά.

Στον αντίποδα, πιέσεις δέχονται οι τίτλοι της Eni SpA, της μεγαλύτερης εταιρίας φυσικού αερίου στην Ευρώπη, μετά την υποβάθμισή τους από την CSFB σε ”neutral” από ”outperform”.

Πτωτικά κινούνται και οι τίτλοι της Alstom, η οποία ανακοίνωσε 20 μόλις λεπτά πριν το άνοιγμα της αγοράς του Παρισιού ότι σκοπεύει να προβεί σε περικοπή 5000 θέσεων εργασίας στην Ευρώπη, θέλοντας να μειώσει το κόστος.

Εξάλλου, πιέσεις δέχονται στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης οι τίτλοι της Porsche. Η εταιρία ανακοίνωσε σήμερα ότι, λόγω της μειωμένης ζήτησης για τα μοντέλα της 911 και Boxster, θα προχωρήσει σε περικοπή του κόστους κατά 10% περίπου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο ημερήσιο πρωινό report της για τις ευρωαγορές, η CSFB επιλέγει την DaimlerChrysler ως την ελκυστικότερη επενδυτική επιλογή από τον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας. Ο διεθνής οίκος αξιολογεί τη μετοχή της γερμανικής εταιρίας ως ”outperform”, ενώ θέτει την τιμή στόχο στα 40 ευρώ.

Στις 4.194 μονάδες και το –0,29% διαμορφώνεται ο FTSE στο Λονδίνο. Ο δείκτης DAX στη Φρανκφούρτη καταγράφει απώλειες 0,22%, στις 3.296,28 μονάδες.

Στο –0,50% και τις 3.196 μονάδες ο CAC 40 στο Παρίσι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v