Μετανάστευση- Σύνταγμα τα θέματα της Συνόδου Ε.Ε

To σχέδιο Σύνταγματος της διευρυμένης Ευρώπης των 25 και η καταπολέμηση της λαθρομετανάστευσης αποτελούν τα κύρια θέματα της ατζέντας της αυριανής διήμερης Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε στη Χαλκιδική. Αισιόδοξος για την έκβαση της Συνόδου εμφανίστηκε ο Κ. Σημίτης σε δηλώσεις του από το αεροδρόμιο Μακεδονία.

Μετανάστευση- Σύνταγμα τα θέματα της Συνόδου Ε.Ε
To σχέδιο του Σύνταγματος της διευρυμένης Ευρώπης των 25 και η καταπολέμηση της λαθρομετανάστευσης αποτελούν τα κύρια θέματα της ατζέντας της διήμερης Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε στη Χαλκιδική οι εργασίες της οποίας ξεκινούν αύριο.

Σε δηλώσεις του από το αεροδρόμιο Μακεδονία, ο πρωθυπουργός κ. Κώστας Σημίτης εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η διαδικασία της ευρωπαϊκής ενοποίησης θα προχωρήσει παρά τις διαφορές και τις αντιθέσεις.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός προσέθεσε ότι είναι η πρώτη φορά που οι ηγέτες της Ε.Ε συζητούν για ένα νέο Σύνταγμα, ενώ τόνισε ότι θα συζητηθούν οι προοπτικές στενότερης συνεργασίας της Ε.Ε με τις χώρες των Βαλκανίων.

Το κύριο θέμα συζήτησης την Πέμπη θα αποτελέσει η λαθρομετανάστευση και τα μέτρα που πρέπει να λάβει η Ε.Ε για την καταπολέμησή της.

Την Παρασκευή, ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Βαλερί Ζισκάρ Ντ’ Εστέν θα παρουσιάσει στους Ευρωπαίους ηγέτες το σχέδιο του Συντάγματος, όπως διαμορφώθηκε και στα πλαίσια της Σύσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης την προηγούμενη εβδομάδα.



Εξάλλου, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η Γαλλία θα χρησιμοποιήσει τη Σύνοδο για να επιβεβαιώσει και επίσημα ότι ο κυβερνήτης της Τράπεζας της Γαλλίας Ζαν-Κλωντ Τρισέ είναι ο υποψήφιος του Παρισιού για τη διαδοχή του Βιμ Ντούιζενμπεργκ στην προεδρεία της ΕΚΤ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v