Αναγνωριστικές κινήσεις στις ευρωαγορές

Περιορίζουν τις απώλειες οι βασικές ευρωπαϊκές αγορές με τη βοήθεια των τηλεπικοινωνιών (France Telecom και Deutsche Telekom), ενώ πιέσεις ασκούνται σε τρόφιμα (Heineken) και σε χρηματοοικομικές. Σε κάθε περίπτωση βρίσκονται εν αναμονή τόσο της Wall όσο και της FED.

Περιορίζουν τις απώλειες οι ευρωαγορές λίγες ώρες πριν από την έναρξη της συνεδρίασης και στην αμερικανική αγορά, ”ανιχνεύοντας” το κλίμα πριν από τη συνεδρίαση της Fed σχετικά με τη μείωση των επιτοκίων.

Οι πιέσεις υφίστανται κυρίως από το κλίμα που δημιούργησε η μετοχή της ζυθοποιίας Heineken, που σημειώνει απώλειες 8,5%, ύστερα από την ανακοίνωσή της σχετικά με το ότι τα κέρδη για το πρώτο εξάμηνο του 2003 θα παραμείνουν στάσιμα σε σχέση με πέρυσι. Κατά 4% χαμηλότερα διαπραγματεύονται και οι μετοχές της ανταγωνιστικής Interbrew.

Απώλειες καταγράφει η μετοχή της γερμανικής τράπεζας HVB, πάνω από 3%, ενώ γενικότερα αρνητικές διαθέσεις εμφανίζουν και οι υπόλοιπες μετοχές του χρηματοοικονομικού κλάδου. Η ασφαλιστική Aegon υποχωρεί κατά 3%, η Allianz κατά 2,7% και η Munich Re σημειώνει πτώση περί το 3,5%.

Αντίθετα, η France Telecom κερδίζει 2,5%, καθώς η η Morgan Stanley αναβάθμισε την μετοχή της σε overweight από equal weight, αυξάνοντας παράλληλα την τιμή στόχο. Άνοδο περί το 1% σημειώνει και η Deutsche Telekom.

O FTSE 100 διαμορφώνεται στις 4142,4 μονάδες με απώλειες 0,43% ενώ και ο CAC 40 υποχωρεί περί το 0,83% στις 3163,62 μονάδες. Ο δείκτης DAX κινείται στις 3237,49 μονάδες, με πτώση 0,05%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v