Heineken: Αρνητικές εκτιμήσεις, πτώση μετοχής

Κοντά στο 9% ανέρχονται οι απώλειες για τη μετοχή της Heineken (υψηλότερες εξαετίας), καθώς η τρίτη μεγαλύτερη εταιρία ζυθοποιίας παγκοσμίως ανακοίνωσε ότι τα κέρδη του πρώτου εξαμήνου αναμένεται να παραμείνουν αμετάβλητα σε σχέση με πέρυσι.

Heineken: Αρνητικές εκτιμήσεις, πτώση μετοχής
Τη μεγαλύτερη πτώση της τελευταίας εξαετίας κατέγραψε η μετοχή της Heineken, καθώς η τρίτη μεγαλύτερη εταιρία ζυθοποιίας παγκοσμίως προέβλεψε ότι τα κέρδη του πρώτου εξαμήνου θα παραμείνουν στάσιμα σε σχέση με πέρυσι.

Ειδικότερα, ο εκπρόσωπος της Heineken, Άλμπερτ Χόλτσαπελ, ανακοίνωσε ότι ”δεν είμαστε σε θέση να διαβεβαιώσουμε ότι τα κέρδη θα αυξηθούν στο 2003”. Οι μετοχές της εταιρίας υποχωρούν περί το 9%.

Η Heineken δέχτηκε ισχυρό πλήγμα στους πρώτες μήνες του έτους, καθώς ο πόλεμος στο Ιράκ περιόρισε τη ζήτηση και κατανάλωση μπίρας στις ευρωπαϊκές αγορές.

Χαρακτηριστικό είναι ακόμη πως ο Χόλτσαπελ επισήμανε ότι μόνο η πτώση του δολαρίου έναντι του ευρώ έχει περιορίσει τα κέρδη του 2003 κατά 30 εκατ. ευρώ. Στους πρώτους μήνες του 2003 υποχώρησαν οι πωλήσεις της στις αγορές της Ολλανδίας, των ΗΠΑ, της Γαλλίας και της Ελλάδας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v