Εταιρικά νέα και Fed ”πιέζουν” την Ευρώπη

Με αρνητικές ”διαθέσεις” ξεκίνησαν την εβδομάδα οι ευρωπαϊκές αγορές, καταγράφοντας ήδη από την έναρξη της συνεδρίασης απώλειες, με τους επενδυτές να ”κατοχυρώνουν” τα κέρδη των προηγούμενων συνεδριάσεων, εν μέσω συγκεχυμένων εκτιμήσεων για το μέγεθος της μείωσης των επιτοκίων στις ΗΠΑ.

Η αβεβαιότητα σχετικά με το μέγεθος της μείωσης των επιτοκίων στις ΗΠΑ από τη Fed σε συνδυασμό με το αρνητικό κλείσιμο της προηγούμενης συνεδρίασης στην αμερικανική αγορά, οδηγούν σε απώλειες τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Υψηλότερα κινείται η μετοχή της Unilever, καθώς αναμένεται να προχωρήσει σε προς τα πάνω αναθεώρηση των εκτιμήσεών της για το δεύτερο τρίμηνο.

Αντίθετα, πιέσεις δέχεται η μετοχή της Heineken υποχωρώντας κατά 7,5%, καθώς ανακοίνωσε ότι τα κέρδη του πρώτου εξαμήνου δεν θα παρουσιάσουν μεταβολή σε σχέση με το αντίστοιχο ποσό του προηγουμένου έτους, καθώς οι πωλήσεις της δέχτηκαν πλήγμα από τον πόλεμο στο Ιράκ.

Πτωτικά κινείται και η Deutsche Post, ύστερα από την υποβάθμισή της σε A1 από Aa3 από την Moody’s Investor Service, εν μέσω ανησυχιών ότι η επικείμενη εξαγορά στις ΗΠΑ θα αυξήσει ακόμη περισσότερο το χρέος της γερμανικής εταιρίας.

Ο δείκτης FTSE 100 διαμορρφώνεται στις 4139,3 μονάδες με απώλειες 0,50%, ενώ πτώση περί το 0,41% καταγράφει και ο δείκτης DAX στη Φρανκφούρτη, διαμορφούμενος στις 3227,15 μονάδες. Κατά 1% υποχωρεί το Παρίσι, στις 3158,46 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v