Swiss:Επίκεινται περικοπές εργαζομένων και στόλου

Απολύσεις 3.000 εργαζομένων καθώς και την περικοπή του ενός τρίτου του στόλου της αναμένεται να ανακοινώσει η Swiss International, σύμφωνα με αναφορές του Τύπου, στην προσπάθειά της να καταγράψει κέρδη για πρώτη φορά ύστερα από τη δημιουργία της.

Swiss:Επίκεινται περικοπές εργαζομένων και στόλου
Για περικοπές εργατικών θέσεων καθώς και για μείωση του στόλου της Swiss International κάνει λόγο δημοσίευμα του Bloomberg, στην προσπάθεια της αεροπορικής εταιρίας να αποβεί κερδοφόρα για πρώτη φορά ύστερα από τη δημιουργία της.

Ειδικότερα, η επικεφαλής του σωματείου των εργαζομένων, Sussane Erdoes, ανακοίνωσε ότι η αεροπορική εταιρία λίγο μετά το μεσημέρι αναμένεται να γνωστοποιήσει την περικοπή του ενός τρίτου των εργαζομένων της, που ανέρχονται σε 9.000, μειώνοντας παράλληλα και τον αριθμό των αεροσκαφών σε 74 από 109.

Η Swiss International, η οποία έχει ήδη συρρικνώσει την εργατική της δύναμη κατά 10%, ενώ έχει μειώσει κατά το ένα πέμπτο το στόλο της, ίσως χρειαστεί να βρει συνεργάτη προκειμένου να επιβιώσει, σχολιάζουν αναλυτές που επικαλείται σε δημοσίευμά του το Bloomberg.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v