Νευρικότητα εν αναμονή Wall - FED στις ευρωαγορές

Διορθωτικές τάσεις επικρατούν για δεύτερη ημέρα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ύστερα και από τις ενδείξεις για μικτό άνοιγμα στη Wall. Τη νευρικότητα επιτείνει η αναμονή για την απόφαση της Fed για τα επιτόκια, οι αρνητικές εκτιμήσεις για την καταναλωτική εμπιστοσύνη σε ΗΠΑ και οι υποβαθμίσεις των μετοχών της Heineken και της Unilever.

Οι υποβαθμίσεις εταιριών όπως η Heineken και η Unilever, αλλά και η νευρικότητα που επικρατεί εν όψει της συνεδρίασης της Fed, οδηγεί σε απώλειες τις ευρωαγορές για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση. Εξάλλου, στις ΗΠΑ ανακοινώνονται και τα στοιχεία για την καταναλωτική εμπιστοσύνη.

Ειδικότερα, η καταναλωτική εμπιστοσύνη των ΗΠΑ για τον Ιούνιο αναμένεται να υποχωρήσει στο 82 από το 83,8 του προηγουμένου μήνα, ενώ και τα futures κάνουν λόγο για αρνητική έναρξη της συνεδρίασης στη Wall Street.

Αναλυτές από την πλευρά τους σχολιάζουν πως δεν υπάρχουν πολλές καλές ειδήσεις στο προσκήνιο, επισημαίνοντας ότι για να διατηρηθεί το ράλι ανόδου, θα πρέπει να εμφανιστούν ισχυρές ενδείξεις σχετικά με την ανάκαμψη της καταναλωτικής εμπιστοσύνης.

Πτώση κατά 6,1% σημειώνει η μετοχή της Suez, της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρίας διαχείρισης νερού παγκοσμίως, ύστερα από την προς τα κάτω αναθεώρηση των εκτιμήσεων της γαλλική τράπεζας BNP Paribas σχετικά με τα κέρδη της εταιρίας στο 2003.

Εξάλλου, η Unilever, η μεγαλύτερη εταιρία τροφίμων και καταναλωτικών προϊόντων παγκοσμίως, υποχωρεί περί το 2,6%, καθώς η JP Morgan υποβάθμισε την εταιρία σε underweight από neutral, ενώ και η Goldman Sachs υποβάθμισε την Unilever σε in-line απο outperform.

Παράλληλα, η Heineken διευρύνει τις χθεσινές απώλειες, ύστερα από την αρνητική προειδοποίηση σχετικά με τις πωλήσεις της αυτό το έτος. Η μετοχή της ζυθοποιίας υποχωρεί κατά 3% καθώς η Goldman Sachs υποβάθμισε την εταιρία σε in line από outperform.

O FTSE 100 διαμορφώνεται στις 4064,0 μονάδες με απώλειες 0,59% ενώ και ο CAC 40 στο Παρίσι σημειώνει πτώση 0,37% στις 3107,83 μονάδες. Ο DAX στη Φρανκφούρτη καταγράφει απώλειες 0,40% στις 3173,71 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v