KLM: Απολύει 4.500 εργαζόμενους

Η KLM παίρνει αυτή τη φορά τη σκυτάλη των απολύσεων που έχουν αρχίσει να ανακοινώνουν αυτή την εβδομάδα οι ευρωπαϊκές εταιρίες, προετοιμάζοντας περικοπές εργατικού προσωπικού κατά 4.500 εργαζόμενους.

KLM: Απολύει 4.500 εργαζόμενους
Σε 4.500 απολύσεις ετοιμάζεται να προχωρήσει η KLM, η τέταρτη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρία στην Ευρώπη, προκειμένου να αντεπεξέλθει στη μείωση της ταξιδιωτικής κίνησης, λόγω της παγκόσμιας οικονομικής επιβράδυνσης αλλά και του ιού της άτυπης πνευμονίας.

Η ολλανδική αεροπορική εταιρία προσπαθεί να περικόψει το κόστος κατά 650 εκατ. ευρώ ετησίως μέσω των απολύσεων, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος της KLM, Μπαρτ Κόστερ.

Χαρακτηριστικό είναι πως η KLM, που τον Απρίλιο εκτιμούσε ότι οι περικοπές θα ανέρχονταν στις 3.000, αναζητά Ευρωπαίο συνεταίρο, καθώς η συμμαχία της με την Alitalia κατέρρευσε το 2000.

Οι μετοχές της KLM καταγράφουν άνοδο 6,5%, με τους αναλυτές να σχολιάζουν θετικά τις συγκεκριμένες προθέσεις της εταιρίας, καθώς εκτιμούν ότι αυτό υποδηλώνει ότι η KLM αντιμετωπίζει σοβαρά τις ενέργειες περικοπής του κόστους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v