Θετικά στοιχεία από Ifo ωθούν την Ευρώπη (update)

Σε θετικό κλίμα συνεχίζεται η συνεδρίαση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να αφομοιώνουν τα υψηλότερα των αναμενόμεων στοιχεία για το δείκτη Ifo επιχειρηματικής εμπιστοσύνης στη Γερμανία.

Τα θετικά στοιχεία για το δείκτη επιχειρηματικής εμπιστοσύνης Ifo στη Γερμανία, διατηρούν το ανοδικό κλίμα στις ευρωπαϊκές αγορές.

Ειδικότερα, ο δείκτης Ifo σημείωσε άνοδο στο 88,8 από το 87,6 το Μάιο, ενώ οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για άνοδο στο 88. Εξάλλου, θετικά ήταν τα στοιχεία για την επιχειρηματική εμπιστοσύνη στην Ιταλία, όπου ο δείκτης σημείωσε άνοδο στο 91,6 τον Ιούνιο από το χαμηλό 16 μηνών του προηγουμένου μήνα.

Στο επίκεντρο των επενδυτών βρίσκεται η μετοχή της Dixons Group, της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρίας ηλεκτρονικών καταναλωτικών ειδών στην Ευρώπη, ύστερα από την ανακοίνωση ότι τα κέρδη του έτους χρήσης (που έληξε στις 3 Μαίου) υποχώρησαν 1,6% στα 207,8 εκατ. ευρώ.

Υψηλότερα κινείται η Deutsche Telekom, καθώς η Moody’s Investors αναβάθμισε την εταιρία σε positive από stable.

Πιέσεις δέχεται και η μετοχή της Avis Europe, της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής εταιρίας ενοικίασης αυτοκινήτων, καθώς ανακοίνωσε ότι τα έσοδα του πρώτου εξαμήνου αναμένονται χαμηλότερα κατά 7% σε σχέση με πέρυσι.

Εξάλλου, η CSFB υποβαθμίζει την εταιρία μηχανολογικού εξοπλισμού ΑΒΒ σε underperform από neutral, θεωρώντας πως ύστερα από την τελευταία άνοδο, οι προοπτικές που διαγράφονται τώρα για τη μετοχή της είναι μάλλον πτωτικές.

Παράλληλα, σε neutral από outperform υποβαθμίζεται και η Orange, ενώ περικόπτεται και η τιμή στόχος στα 7,5 από τα 8 ευρώ. Αντίθετα, η CSFB αναθεωρεί προς τα πάνω τις εκτιμήσεις της για τις πωλήσεις και το περιθώριο ανάπτυξης του 2003, καθώς και τα κέρδη ανά μετοχή της Danone.

Ο δείκτης FTSE 100 διαμορφώνεται στις 4085,4 μονάδες με άνοδο 0,60%, ενώ και ο DAX κινείται στις 3227,32 μονάδες με κέρδη 0,31%. Ο CAC 40 στο Παρίσι καταγράφει κέρδη 0,57% στις 3120,90 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v