Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Citi επιτείνει τους φόβους των ευρωαγορών (upd)

Εντονες πιέσεις ασκεί ο τραπεζικός κλάδος στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά την ανακοίνωση της Citigroup για επιπλέον διαγραφές 11 δισ. δολαρίων που αφήνουν ανοιχτή την πόρτα για περαιτέρω ζημίες στις διεθνείς τράπεζες. Η απόφαση της Delta (Two) να αποσύρει το ενδιαφέρον για την J Sainsbury (-19%) εξαιτίας της πιστωτικής κρίσης, επιδεινώνει την επενδυτική ψυχολογία.

Εντονες πιέσεις ασκεί ο τραπεζικός κλάδος στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά την ανακοίνωση της Citigroup για επιπλέον διαγραφές 11 δισ. δολαρίων που αφήνουν ανοιχτή την πόρτα για ανακοινώσεις περαιτέρω ζημίες στις διεθνείς τράπεζες, εξαιτίας της πιστωτικής κρίσης.

Η υποβάθμιση της Credit Suisse από την Bear Stearns επιτείνει τις πιέσεις, ενώ την επενδυτική ψυχολογία επιδεινώνει και η απόφαση της Delta (Two) να αποσύρει το ενδιαφέρον για την J Sainsbury εξαιτίας της επιδείνωσης των συνθηκών στις αγορές πιστώσεων.

Η Sainsbury άνοιξε με βύθιση 19% στην αγορά του Λονδίνου.

Η Societe Generale υποχωρεί 1,8% μετά την υποβάθμιση από την Bear Stearns.

Ο δείκτης MSCI World έχει διολισθήσει 2,5% σε τρεις ημέρες, υποχωρώντας από τα επίπεδα ρεκόρ, καθώς επικρατούν έντονες ανησυχίες ότι πολλές ακόμη τράπεζα θα ακολουθήσουν τις Citigroup και Merrill Lynch και θα αυξήσουν τις εκτιμήσεις για τις ζημίες από την αγορά στεγαστικών πιστώσεων.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,68% στις 6.486 μονάδες, ο DAX υποχωρεί 0,80% στις 7.785 μονάδες και ο CAC 0,90% στις 5.668 μονάδες.

Τα ασιατικά χρηματιστήρια έκλεισαν με αισθητή πτώση 1,6% για τον δείκτη MSCI Ασίας Ειρηνικού, υπό την πίεση των τραπεζικών τίτλων όπως η Mitsubishi UFJ Financial και η National Australia Bank.

Στις ευρωπαϊκές συναλλαγές, η HSBC υποχωρεί 1,1% και η Deutsche Bank 1,7%.

Η EADS διολισθαίνει 3% μετά την ανακοίνωση δαπανών 1,4 δισ. ευρώ εξαιτίας καθυστερήσεων στην παράδοση του αεροσκάφους στρατιωτικών μεταγωγών A400M.

Η BSkyB αντιδρά με πτώση 1,1% στην υποβάθμιση της εκτίμησης της Merrill Lynch σε ”ουδέτερη” από ”αγορά.”

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v