Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κι άλλα τραπεζικά ”χαστούκια” στις ευρωαγορές

Η αρνητικές εξελίξεις, μια ημέρα μετά την ”καμπάνα” της Citigroup, πέφτουν ”βροχή” στον χώρο των διεθνών επενδυτικών τραπεζών, με την Meriill Lynch να φημολογείται ότι ”μαγείρεψε” τις ζημίες της και την Barclays να φέρεται ότι ζήτησε έκτακτη χρηματοδότηση από την Τράπεζα της Αγγλίας.

Επιτείνονται οι πιέσεις στα διεθνή χρηματιστήρια, καθώς ο τραπεζικός κλάδος βαραίνει όλο και περισσότερο από τις επιπτώσεις της κρίσης στην αγορά στεγαστικής πίστης των ΗΠΑ.

Οι αρνητικές εξελίξεις, μια ημέρα μετά την ”καμπάνα” της Citigroup, πέφτουν ”βροχή” στον χώρο των διεθνών επενδυτικών τραπεζών, με την Meriill Lynch να φημολογείται ότι ”μαγείρεψε” τις ζημίες της και την Barclays να φέρεται ότι ζήτησε έκτακτη χρηματοδότηση από την Τράπεζα της Αγγλίας.

Η μεταβλητότητα είναι έντονη και προκαλεί ”εκρήξεις στην χρηματιστηριακή δραστηριότητηα. Χθες στο London Stock Exchange πραγματοποιήθηκε ο μεγαλύτερος όγκος συναλλαγών στην ιστορία του χρηματιστηρίου, με πάνω από 1 εκατομμύριο συναλλαγές κατά την διάρκεια της συνεδρίασης.

¨

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 1,26% στις 6.504 μονάδες, ο DAX 0,98% στις 7.804 μονάδες και ο CAC 1,02% στις 5.672 μονάδες

Η Fortis υφίσταται τις μεγαλύτερες απώλειες 4,5 ετών (-6,7%) μετά την υποβάθμιση από την UBS.

Η Barclays διολίσθησε έως 8,4% στην φήημη ότι ζήτηση έκτακτο δανεισμό από την Bank of England.

Νωρίτερα, οι πιέσεις στην Mitsubishi UFJ Financial (-6%), την μεγαλυτερη ιαπωνική τράπεζα και την DBS Group (-4,4%) ώθησαν χαμηλότερα τον τραπεζικό κλάδο στα ασιατικά χρηματιστήρια.

Η Deutsche Bank υποχωρεί 1,9%, η UBS 3,7% και η Credit Suisse 3%.

Κατά τα λοιπά στις ευρωπαϊκές συναλλαγές, η British Airways αντιδρά με διολίσθηση 2,7% στα αποτελέσματα α’ εξαμήνου.

Η Wall Street υπέστη χθες το χειρότερο τραπεζικό sell-off των τελευταίων πέντε ετών και τα ασιατικά χρηματιστήρια κατέγραψαν τις μεγαλύτερες απώλειες δύο εβδομάδων, μετά την προειδοποίηση των αναλυτών ότι η Citi ενδεχομένως να παρουσιάσει ελλείψεις κεφαλαίων και τις συστάσεις πώλησης μετοχών του οίκου.

Οι προθεσμιακές αγορές προοιωνίζονται πτωτικό άνοιγμα για τους βασικούς δείκτες της Wall Street.

Με αγωνία αναμένονται τα στοιχεία για την απασχόληση στην αμερικανική αγορά το απόγευμα, που θα δώσουν σημαντικές ενδείξεις για τις επιπτώσεις της κρίσης στην πραγματική οικονομία και την θέση των καταναλωτών.

Θα ανακοινωθούν επίσης τα μεγέθη για τις βιομηχανικές παραγγελιες Σεπτεμβρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v