Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιστροφή τραπεζικών πιέσεων στις ευρωαγορές

Υπο το βάρος των τραπεζικών τίτλων, μετά την δήλωση της Credit Suisse ότι ”είναι πολύ νωρίς” για να δούμε το τέλος της κρίσης στις πιστωτικές αγορές, οι ευρωπαϊκές αγορές υποχωρούν σε χαμηλότερα επίπεδα. Πτωτικό προοιωνίζεται και το άνοιγμα των βασικών δεικτών της Wall Street, μετά την υπερ-αντίδραση στην μείωση των αμερικανικών επιτοκίων.

Υπο το βάρος των τραπεζικών τίτλων, μετά την δήλωση της Credit Suisse ότι ”είναι πολύ νωρίς” για να δούμε το τέλος της κρίσης στις πιστωτικές αγορές, οι ευρωπαϊκές αγορές υποχωρούν σε χαμηλότερα επίπεδα.

Πτωτικό προοιωνίζεται και το άνοιγμα των βασικών δεικτών της Wall Street, μετά την υπερ-αντίδραση στην μείωση των αμερικανικών επιτοκίων.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,34% στις 6.726 μονάδες, ο DAX 0,28% στις 7.097 μονάδες και ο CAC 0,48% στις 5.820 μονάδες.

Η Barclays υποχωρεί 2,9% , η UBS 2,7% και η HSBC 1,4%.

”Οι συνθήκες στον τραπεζικό κλάδο είναι αρκετά σκληρές,” δηλώνει ο Andrew Cole στο Bloomberg. ”Υπάρχει μια αίσθηση ότι το χειρότερο πέρασε, αλλά πιθανότατα είναι υπερβολικά αισιόδοξη.”

Η Fed μείωσε το επιτόκιο του δολαρίου στο 4,5% αλλά άφησε να εννοηθεί ότι δεν έχει πρόθεση να προχωρήσει σε περαιτέρω μείωση του κόστους δανεισμού και προειδοποίησε ότι οι αύξησεις στις τιμές ενέργειας και εμπορευμάτων δημιουργούν νέες ανοδικές πιέσεις στον πληθωρισμό.

Το ενδιαφέρον στρέφεται τώρα στα μακρο-οικονομικά μεγέθη, τα οποία θα προσφέρουν ενδείξεις για το μέγεθος των επιπτώσεων της πιστωτικής κρίσης στην πραγματική οικονομία.

Σήμερα, από το στατιστικό μέτωπο θα ανακοινωθούν σήμερα στις ΗΠΑ τα στοιχεία για τις αρχικές αιτήσεις επιδόματος ανεργίας, καθώς και ο δείκτης ISM μεταποίησης.

Στις ευρωπαϊκές συναλλαγές, η Unilever αντιδρά με άνοδο 4,6% στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της και το Deutsche Boerse ενισχύεται 4,2%.

Η Alcatel-Lucent βυθίζεται 3,1% μετά την υποβάθμιση της σύστασης της Banc of America για την μετοχή της.

Στον αντίποδα η MAN κερδίζει 1,6% μετά την αναβάθμισή της από την Citigroup.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v