Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε θετικό έδαφος αγορές και futures εν όψει Fed

Η προοπτική νέας μείωσης των επιτοκίων από την αμερικανική Federal Reserve προσφέρει ”καύσιμα” στις διεθνείς αγορές και τα ευοίωνα εταιρικά αποτελέσματα σε Ευρώπη και Ασία ωθούν σε πολυετή υψηλά τα διεθνή χρηματιστήρια. Οι προθεσμιακές αγορές προοιωνίζονται ανοδικό άνοιγμα για τους βασικούς δείκτες της Wall Street και ο DAX ”φλερτάρει” επίμονα με τις 8.000 μονάδες.

Η προοπτική νέας μείωσης των επιτοκίων από την αμερικανική Federal Reserve προσφέρει ”καύσιμα” στις διεθνείς αγορές και τα ευοίωνα εταιρικά αποτελέσματα σε Ευρώπη και Ασία ωθούν σε πολυετή υψηλά τα διεθνή χρηματιστήρια.

Οι προθεσμιακές αγορές προοιωνίζονται ανοδικό άνοιγμα για τους βασικούς δείκτες της Wall Street.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,48% στις 6.693 μονάδες, ο DAX με άνοδο 0,62% διαμορφώνεται στις 8.000 μονάδες και ο CAC κερδίζει 0,59% στις 5.858 μονάδες.

Ο δείκτης Standard & Poor’s 500 στις ΗΠΑ ενισχύθηκε κατά 1,4% στην τελευταία χρηματιστηριακή ημέρα της περασμένης εβδομάδας, ενώ ο Dow Jones κινήθηκε εξίσου ανοδικά κατά 1%.

Οι ρυθμιστές της πιστωτικής πολιτικής της Fed αρχίζουν αύριο διήμερη συνεδρίαση για τον καθορισμό των επιτοκίων και η αγορά έχει προεξοφλήσει μείωση επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης. Το δολάριο διολίσθησε σε αρνητικό ρεκόρ έναντι του ευρώ στην προοπτική μείωσης του κόστους δανεισμού.

Τα ασιατικά χρηματιστήρια αποκόμισαν σημαντικά κέρδη χάρη στα πολύ καλά αποτελέσματα τριμήνου κορυφαίων επιχειρηματικών ομίλων της περιφέρειας, όπως είναι η Nissan, και στην εκτίναξη των ενεργειακών μετοχών. Ο δείκτης MSCI Ασίας Ειρηνικού ενισχύθηκε κατά 2,4%.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος στις ευρωπαϊκές συναλλαγές η Vodafone, μετά την αναβάθμιση από τη Merrill Lynch του στόχου για την τιμή της μετοχής κατά 12%, στις 212 πένες.

Η France Telecom ενισχύεται κατά 1% μετά την αναβάθμιση της μετοχής της από τη Morgan Stanley και η ABB κατά 1,2% μετά την αναβάθμιση από τη Merrill Lynch και την Deutsche Bank.

Η BHP Billiton εκτινάσσεται 2%, η Rio Tinto 2,3% και η Xstrata 2,2%.

Η Shell κερδίζει 1% και η Total 1,6%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v