Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη ευρωαγορών λόγω Fed και πετρελαϊκών τίτλων

Κλίμα αισιοδοξίας επικρατεί στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, στον απόηχο των ”ράλι” σε ΗΠΑ και Ασία, καθώς οι αγορές αναμένουν ότι η Federal Reserve θα προχωρήσει σε μείωση των επιτοκίων κατά την τακτική συνεδρίαση που ολοκληρώνεται την Τετάρτη. Τα αισθητά κέρδη των ενεργειακών τίτλων μετά τη νέα αναρρίχηση των τιμών του πετρελαίου βοηθούν την άνοδο.

Κλίμα αισιοδοξίας επικρατεί στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, στον απόηχο των ”ράλι” σε ΗΠΑ και Ασία, καθώς οι αγορές αναμένουν ότι η Federal Reserve θα προχωρήσει σε μείωση των επιτοκίων κατά την τακτική συνεδρίαση που ολοκληρώνεται την Τετάρτη.

Τα αισθητά κέρδη των ενεργειακών τίτλων μετά τη νέα αναρρίχηση των τιμών του πετρελαίου βοηθούν την άνοδο.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,76% στις 6.712 μονάδες, ο DAX 0,56% στις 7.995 μονάδες και ο CAC 0,85% στις 5.844 μονάδες.

Ο δείκτης Standard & Poor’s 500 στις ΗΠΑ ενισχύθηκε 1,4% στην τελευταία χρηματιστηριακή ημέρα της περασμένης εβδομάδας, ενώ ο Dow Jones ενισχύθηκε 1%.

Τα ασιατικά χρηματιστήρια απεκόμισαν σημαντικά κέρδη χάρη στα πολύ καλά αποτελέσματα τριμήνου κορυφαίων επιχειρηματικών ομίλων της περιφέρειας, όπως η Nissan, και την εκτίναξη των ενεργειακών μετοχών.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος η Vodafone, μετά την αναβάθμιση του στόχου για την τιμή της μετοχής κατά 12% στις 212 πένες από την Merrill Lynch.

Η France Telecom ενισχύεται 1% μετά την αναβάθμιση της μετοχής της από την Morgan Stanley και η ABB 1,2% μετά την αναβάθμιση από την Merrill Lynch και την Deutsche Bank.

Η BHP Billiton εκτινάσσεται 2%, η Rio Tinto 2,3% και η Xstrata 2,2%.

Η Shell κερδίζει 1% και η Total 13%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v