Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα εταιρικά κέρδη ”εντυπωσιάζουν” τις ευρωαγορές

Η εύρωστη κερδοφορία κορυφαίων επιχειρήσεων της Ευρώπης, όπως της France Telecom (+3,8%) και της ΑΒΒ (3,5%), δημιουργεί αισθητή ανάκαμψη τιμών στα χρηματιστήρια της ηπείρου, σε αντίθεση με το επιφυλακτικό άνοιγμα που προοιωνίζονται τα futures για τη Wall Street. Εκτιμάται ότι τα κέρδη των εταιριών του S&P 500 θα είναι μειωμένα κατά 0,6% στο γ’ τρίμηνο, με συρρίκνωση για πρώτη φορά από το 2002.

Η εύρωστη κερδοφορία κορυφαίων επιχειρήσεων της Ευρώπης, όπως της France Telecom (+3,8%) και της ΑΒΒ (3,5%), εμπνέει αισθητή ανάκαμψη των τιμών στα χρηματιστήρια της ηπείρου, σε αντίθεση με το επιφυλακτικό άνοιγμα που προοιωνίζονται τα futures για τη Wall Street.

Κατά τους αναλυτές, η κερδοφορία των ευρωπαϊκών εταιριών αποδεικνύεται ελαφρώς υψηλότερη από τις εκτιμήσεις.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 1,01% στις 6.547 μονάδες, ο DAX 1,06% στις 7.912 μονάδες και ο CAC 1,02% στις 5.732 μονάδες.

Τα ασιατικά χρηματιστήρια υποχώρησαν εξαιτίας πιέσεων από τις επιχειρήσεις εξαγωγών και από τις ιαπωνικές τράπεζες.

Οι προθεσμιακές αγορές προοιωνίζονται μικτή εικόνα, με σταθεροποιητικές διαθέσεις για το άνοιγμα των βασικών δεικτών της Wall Street.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι τα κέρδη των εταιριών του S&P 500 θα είναι μειωμένα κατά 0,6% κατά το γ’ τρίμηνο, με πτώση για πρώτη φορά από το 2002, σύμφωνα με έρευνα του Bloomberg.

Αποτελέσματα τριμήνου ανακοινώνουν σήμερα στην αμερικανική αγορά, μεταξύ άλλων, η Motorola, η Comcast και η Compuware.

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένονται τα στοιχεία και για τις πωλήσεις νεόδμητων κατοικιών, που εκτιμάται ότι διολίσθησαν στα χαμηλότερα επίπεδα 10 ετών.

Στήριξη προσφέρουν στις ευρωπαϊκές συναλλαγές οι ανακοινώσεις κερδοφορίας τριμήνου των France Telecom, ΑΒΒ, Royal & Sun και Shell.

Η France Telecom ενισχύεται 3,8% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων χρήσης τριμήνου, η Deutsche Telekom ακολουθεί επίσης με κέρδη 1,5%, όπως και η KPN με 1,5%.

Η ΑΒΒ αντιδρά με 3,5% στη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων της. Η γαλλική ανταγωνίστρια Alstom ενισχύεται 3,3%.

Η Shell οδηγεί υψηλότερα τον πετρελαϊκό κλάδο με άνοδο 1,4% και ακολουθεί η ΒΡ με κέρδη 0,9%.

Η Ericsson κερδίζει 0,8% καθώς η είδηση για μείωση της κερδοφορίας είχε προεξοφληθεί μετά την προειδοποίηση του ομίλου και η μετοχή αντιδρά θετικά στην αντικατάσταση του διευθύνοντος συμβούλου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v