Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ericsson: Νέος CEO μετά την μείωση κερδών (upd)

Η μειωμένη ζήητηση άσκησε έντονες πιέσεις στην κερδοφορία της Ericsson AB, της μεγαλύτερης επιχείρησης κατασκευής δικτύων ασύρματης επικοινωνίας στον κόσμο, που ανακοίνωσε επίσης την αντικατάσταση του CEO το ομίλου.

Ericsson: Νέος CEO μετά την μείωση κερδών (upd)
Η μειωμένη ζήτηση άσκησε έντονες πιέσεις στην κερδοφορία της Ericsson AB, της μεγαλύτερης επιχείρησης κατασκευής δικτύων ασύρματης επικοινωνίας στον κόσμο, προκαλώντας πτώση 36% στα κέρδη γ’ τριμήνου.

Τα καθαρά κέρδη του σουηδικού ομίλου μειώθηκαν στα 3,97 δισ. κορόνες από 6,23 δισ. κορόνες. Οι πωλήσεις αυξήθηκαν 6% στα 43,5 δισ. κορόνες.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Ericsson είχε προειδοποιήσει στα μέσα Οκτωβρίου ότι τα κέρδη και τα έσοδα δεν θα ανταποκριθούν στις προβλέψεις, εξαιτίας της μείωσης της ζήτησης για αναβάθμιση δικτύων στη Βόρειο Αμερική και την Ευρώπη.

Η μετοχή της επιχείρηση αντέδρασε με πτώση 24% σε εκείνη την προειδοποίηση. Μέχρι στιγμής στο έτος, ο τίτλος έχει διολισθήσει 31%.

Σήμερα, εννέα ημέρες μετά από την προειδοποίηση, η Ericsson ανακοίνωσε την αντικατάσταση του CEO, Karl-Henrik Sundstroem, από τον Hans Vestberg.

Ο κ. Vestberg, που ήταν επικεφαλής του βραχίονα διεθνώς υπηρεσιών, θα αναλάβει αμέσως τις νέες του αρμοδιότητες, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ομίλου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v