Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προσεκτικά βήματα στις ευρωαγορές

Με προσεκτικά βήματα κινούνται οι επενδυτές στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με το βλέμμα στραμμένο σε πολύ σημαντικές ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων και στις δύο όχθες του Ατλαντικού. Αισθητές οι πιέσεις στις τράπεζες ενόψει αυξημένων απομοιώσεων από την Merrill Lynch, ενώ τις απώλειες συγκρατεί ο τεχνολογικός κλάδος, που σε γενικές γραμμές ανακοινώνει ανθεκτικά αποτελέσματα τριμήνου.

Επιφυλακτικό κλίμα διαμορφώνεται στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με το βλέμμα στραμμένο σε πολύ σημαντικές ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων και στις δύο όχθες του Ατλαντικού.

Αισθητές οι πιέσεις στις τράπεζες ενόψει αυξημένων απομοιώσεων από την Merrill Lynch, ενώ τις απώλειες συγκρατεί ο τεχνολογικός κλάδος, που σε γενικές γραμμές ανακοινώνει ανθεκτικά αποτελέσματα τριμήνου.

Νωρίτερα οι ασιατικές αγορές έκλεισαν με απώλειες, όταν φημολογήθηκαν οι απομοιώσεις της Merrill, ενώ είχαν διανύσει το μεγαλύτερο διάστημα της συνεδρίασης σε θετικά εδάφη.

Η φαρμακοβιομηχανία GlaxoSmithKline και η τράπεζα Banco Bilbao Vizcaya Argentaria περιλαμβάνονται στις μεγάλες ευρωπαϊκές επιχειρήσεις που ανακοινώνουν σήμερα αποτελέσματα τριμήνου, αλλά το περισσότερο ενδιαφέρον συγκεντρώνει η ανακοίνωση της Merrill Lynch το μεσημέρι στην αμερικανική αγορά.

Ο κορυφαίος επενδυτικός οίκος της Wall Street εκτιμάται ότι θα ανακοινώσει απομοιώσεις 2,5 δισ. δολ. επιπλέον στα 5 δισ. δολ. που έχει ήδη παρακαταθέσει, εξαιτίας της πιστωτικής κρίσης.

Στήριξη προσφέρει στις ευρωπαϊκές συναλλαγές ο τεχνολογικός κλάδος, ειδικά μετά την ευοίωνη ανακοίνωση κερδών της STMicroelectronics (+5,7%)και την πρόβλεψη αύξησης πωλήσεων στο τρέχον τρίμηνο.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,20% στις 6.508 μονάδες, ο DAX 0,25% στις 7.823 μονάδες και ο CAC 0,16% στις 5.695 μονάδες.

Η Nokia ενισχύεται 0,9%.

Στον αντίποδα η AstraZeneca υποχωρεί 1,6% μετά την υποβάθμιση της σύστασης της Merrill Lynch για την μετοχή της.

Η Volvo ενισχύεται 6% παρά την ανακοίνωση μείωσης τριμηνιαίων κερδών εξαιτίας βύθισης πωλήσεων φορτηγών στις ΗΠΑ λόγω αυστηρότερων ρυθμίσεων για τις εκπομπές καυσαερίων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v