Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση ασιατικών αγορών μετά τις φήμες για Merrill

Υποχώρησαν προς το κλείσιμο των συνεδριάσεων οι βασικοί δείκτες στα ασιατικά χρηματιστήρια,”σβήνοντας” τα κέρδη που απεκόμιζαν στο μεγαλύτερο τμήμα της συνεδρίασης, μετά από δημοσίευμα που αναφέρει ότι η Merrill Lynch πιθανόν να προσθέσει άλλα 2,5 δισ. δολάρια σε απομοιώσεις εξαιτίας της κρίσης των στεγαστικών δανείων στις ΗΠΑ.

Υποχώρησαν προς το κλείσιμο των συνεδριάσεων οι βασικοί δείκτες στα ασιατικά χρηματιστήρια,”σβήνοντας” τα κέρδη που απεκόμιζαν στο μεγαλύτερο τμήμα της συνεδρίασης, μετά από δημοσίευμα των New York Times που αναφέρει ότι η Merrill Lynch & Co. πιθανόν να προσθέσει άλλα 2,5 δισ. δολάρια σε απομοιώσεις εξαιτίας της κρίσης των στεγαστικών δανείων στις ΗΠΑ.

Το γεν ενισχύθηκε περαιτέρω έναντι του δολαρίου μετά το δημοσίευμα, που επιτείνει τις ανησυχίες για σοβαρά προβλήματα στην αμερικανική οικονομία, και οι εξαγωγείς υπέστησαν τις μεγαλύτερες απώλειες.

Ο δείκτης MSCI Ασίας Ειρηνικού ενισχύθηκε 0,1% μετά από κέρδη έως 1,5% κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης.

Ο Nikkei στο Τόκιο υποχώρησε 0,3% ενώ ο Kospi στη Νότιο Κορέα 0,2%. Κατά τη διάρκεια των συναλλαγών, ο νοτιοκορεάτικος δείκτης κέρδιζε έως 2,8%.

Οι βασικοί δείκτες στην Αυστραλία, την Σιγκαπούρη, την Ταϊβάν, την Ινδία, την Ινδονησία και το Πακιστάν απώλεσαν τα πρωινά τους κέρδη και διαμορφώνονται χαμηλότερα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v