Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αισθητές πιέσεις στην Ασία- Limit down στην Ινδία

Αισθητές απώλειες καταγράφουν τα ασιατικά χρηματιστήρια, στον απόηχο της νέας πτώσης της Wall και της υποβάθμισης των ιαπωνικών τραπεζών από την UBS. Οι συναλλαγές στο χρηματιστήριο της Ινδίας διακόπηκαν για 1 ώρα όταν ο σύνθετος δείκτης της αγοράς διολίσθησε στο limit down 10% αντιδρώντας στις κυβερνητικές προθέσεις συγκράτησης των επενδύσεων.

Αισθητές απώλειες υπέστησαν οι τιμές των μετοχών στα ασιατικά χρηματιστήρια, στον απόηχο της νέας πτώσης του αμερικανικού χρηματιστηρίου αλλά και της υποβάθμισης των ιαπωνικών τραπεζών από την UBS.

Οι συναλλαγές στο χρηματιστήριο της Ινδίας διακόπηκαν για μια ώρα όταν ο σύνθετος δείκτης της αγοράς διολίσθησε στο limit down 10% αντιδρώντας στις κυβερνητικές προτάσεις για ελέγχους επενδύσεων, που θέτουν στο στόχαστρο τα διεθνή κεφάλαια.

Ο δείκτης MSCI Ασίας Ειρηνικού υποχώρησε 1,5% με τις μεγαλύτερες πιέσεις στις τράπεζες.

Η Mitsubishi UFJ διολίσθησε 3,5%, η Kookmin Bank της Νοτίου Κορέας 0,7% και η αυστραλέζικη Macquarie Bank 2%.

Η ιαπωνική χρηματιστηριακή Nomura Holdings διολίσθησε 5,3%.

Στην Ινδία ο δείκτης Sensitive διολίσθησε 6,7% υπό την πίεση της Reliance Industries και της ICICI Bank, ενώ ο σύνθετος S&P/CNX Nifty Index υποχώρησε έως 10% προκαλώντας αναστολή των διαπραγματεύσεων.

Οι χρηματιστηριακές αρχές της χώρας πρότειναν να τεθούν υπό έλεγχο οι εισροές κεφαλαίων που έχουν ωθήσει τον δείκτη Sensex σε επίπεδα ρεκόρ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v