Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ρεκόρ ασιατικών αγορών λόγω πετρελαίου, ναυτιλίας

Σε επίπεδα ρεκόρ κινούνται οι αγορές σε Κίνα, Χονγκ Κονγκ, Αυστραλία, Νότιο Κορέα, Ινδία, Σιγκαπούρη και Ινδονησία, με ”οδηγούς” τους ενεργειακούς ομίλους και τις ναυτιλιακές επιχειρήσεις, μετά την αναρρίχηση του πετρελαίου πάνω από τα 81 δολάρια ανά βαρέλι και των τιμών ναύλων σε επίπεδα ρεκόρ.

Νέα κέρδη απεκόμισαν τα ασιατικά χρηματιστήρια, με ”οδηγούς” τους ενεργειακούς ομίλους και τις ναυτιλιακές επιχειρήσεις, μετά την αναρριχηση του πετρελαίου πάνω από τα 81 δολάρια ανά βαρέλι και των τιμών ναύλων σε επίπεδα ρεκόρ.

Η China Shenhua Energy (+11%) κατέγραψε την μεγαλύτερη άνοδο από το 2005 που ξεκίνησε η διαπραγμάτευση της μετοχής της, μετά την αναβάθμιση των στόχων τιμής για τον τίτλο από την UBS και Deutsche Bank.

Μαζί με τα κέρδη της Woodside Petroleum και της PetroChina, ο ενεργειακός κλάδος απεκόμισε τα μεγαλύτερα κέρδη στον περιφερειακό δείκτη Morgan Stanley Capital International Ασίας Ειρηνικούς (+0,8%).

Σημαντικά κέρδη απεκόμισαν και οι ναυτιλιακές επιχειρήσεις όπως η Mitsui O.S.K Lines και η Hanjin Shipping, μετά την άνοδο του δείκτη ναύλων μεταφοράς ξηρού φορτίου Baltic Dry Index πάνω από τις 10.000 για πρώτη φορά στην ιστορία του.

Στην Ιαπωνία, ο δείκτης Nikkei αντέδρασε με άνοδο 1,64% στην αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας από την Moody’s. Με την άνοδο κατά μια βαθμίδα σε Α1, η βαθμολογία της Ιαπωνίας είναι πλέον ίδια με της Ελλάδας, της Χιλής και της Τσεχίας.

Οι βασικοί δείκες στην Κίνα, το Χονγκ Κονγκ, την Αυστραλία, τη Νότιο Κορέα, την Ινδία, την Σιγκαπούρη και την Ινδονησία διαμορφώνονται σε επίπεδα ρεκόρ.

Σημαντικά κέρδη απεκόμισαν και οι μεταλλευτικές επιχειρήσεις μετά την άνοδο του χαλκού με τα μεγαλύτερα κέρδη τριών εβδομάδων στη Νέα Υόρκη.

Το αμερικανικό χρηματιστήριο υποχώρησε χθες, καθώς τα αποτελέσματα της Alcoa και της Monsanto δεν ικανοποίησαν τις αγορές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v