Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε επίπεδα ρεκόρ Ασία και αναδυόμενες λόγω Wall

Σε επίπεδα ρεκόρ κινούνται οι βασικοί δείκτες των ασιατικών, καθώς και των αναδυόμενων αγορών, μετά την θεαματική ανάκαμψη της Wall Street σε ιστορικό υψηλό.

Σε επίπεδα ρεκόρ κινούνται οι βασικοί δείκτες των ασιατικών, καθώς και των αναδυόμενων, αγορών , μετά την θεαματική αναρρίχηση της Wall Street σε ιστορικό υψηλό.

Τα μεγαλύτερα κέρδη απομίζουν οι τραπεζικοί τίτλοι, καθώς οι μεγάλες τράπεζες μεταξύ των οποίων η Citigroup άρχισαν να δημοσιοποιούν τις λεπτομέρειες των επιπτώσεων της κρίσης στις στεγαστικές πιστώσεις, δημιουργώντας ελπίδες ότι ”το χειρότερο πέρασε.”

Στις ΗΠΑ η Citigroup βοήθησε τον Dow Jones να αναρριχηθεί σε επίπεδα ρεκόρ την Δευτέρα, μετά την ανακοίνωση του επικεφαλής της κορυφαίας τράπεζας για μείωση κερδών τριμήνου 60% αλλά και ότι η επιχείρηση ”επιστρέφει στην ομαλότητα κατά το δ’ τρίμηνο.”

Ο δείκτης MSCI Ασίας Ειρηνικού (+2%), καθώς και οι δείκτες αναδυόμενων αγορών διαμορφώνονται σε επίπεδα ρεκόρ.

Ο Nikkei στο Τόκιο κερδίζει 1,1% ή 200 μονάδες και διαμορφώνεται πάνω από τις 17.000 μονάδες (στις 17.046 μονάδες λίγο πριν το κλείσιμο) για πρώτη φορά σε οκτώ εβδομάδες.

Η ελαφρά υποχώρηση του γεν έναντι του δολαρίου, ώθησε τους εξαγωγείς, όπως η Canon.

Ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ διαμορφώνεται για πρώτη φορά στην ιστορία του πάνω από τις 28.000 μονάδες, εν αναμονή των επενδυτικών κεφαλαίων από τους ιδιώτες Κινέζους επενδυτές, με βάση επενδυτικό σχέδιο που έχει καταρτίσει η κυβέρνηση.

Σε επίπεδα ρεκόρ κινούνται και βασικοί δείκτες στην Αυστραλία και την Σιγκαπούρη. Τα χρηματιστήρια της Κίνας και της Ινδίας παραμένουν κλειστά λόγω αργιών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v