Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ηπια άνοδος ασιατικών αγορών- Αργία στην Κίνα

Ενισχύθηκαν σε ελαφρώς υψηλότερα επίπεδα οι ασιατικές αγορές, καθώς τα στατιστικά και επιχειρηματικά στοιχεία υποδεικνύουν ότι η περιφέρεια αντεπεξέρχεται ικανοποιητικά στην πιστωτική κρίση. Εξαίρεση στην άνοδο απετέλεσαν οι ιαπωνικές τράπεζες, που πιέστηκαν μεγά την ανακοίνωση της UBS για ζημίες και περικοπές θέσεων εργασίας.

Ενισχύθηκαν σε ελαφρώς υψηλότερα επίπεδα οι ασιατικές αγορές, καθώς τα στατιστικά και επιχειρηματικά στοιχεία υποδεικνύουν ότι η περιφέρεια αντεπεξέρχεται ικανοποιητικά στην πιστωτική κρίση.

Η προσφορά στεγαστικών δανείων στην Σιγκαπούρη αυξήθηκε με τον ταχύτερο ρυθμό δύο ετών, ενώ η Posco ανακοίνωσε ότι προχωρήσει σε αυξήσεις των τιμών χάλυβα.

Οι ασιατικές εταιρίες απολαμβάνουν καλή ανάπτυξη κερδοφορίας και η περιφερειακή ζήτηση προσφέρει στήριξη στην ανάπτυξη. Εξαίρεση στην άνοδο απετέλεσαν οι ιαπωνικές τράπεζες, που πιέστηκαν μεγά την ανακοίνωση της UBS για ζημίες τρίτου τριμήνου και περικοπές θέσεων εργασίας.

Ο δείκτης MSCI Ασίας Ειρηνικού ενισχύθηκε 0,2% και ο Nikkei 0,1%. Οι αγορές του Χονγκ Κονγκ και της Κίνας παρέμειναν κλειστές λόγω αργίας.

Οι αγορές της Αυστραλίας και της Ινδίας έκλεισαν με ήπιες απώλειες, ενώ όλες οι υπόλοιπες ασιατικές αγορές ενισχύθηκαν σε υψηλότερα επίπεδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v