Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υψηλό 2μήνου ασιατικών αγορών -Κέρδη Nikkei 2,4%

Στα υψηλότερα επίπεδα δύο μηνών ενισχύθηκαν οι τιμές των μετοχών στις ασιατικές αγορές, καθώς αυξάνονται οι προοπτικές μείωσης των αμερικανικών επιτοκίων από την Federal Reserve.

Στα υψηλότερα επίπεδα δύο μηνών ενισχύθηκαν οι τιμές των μετοχών στις ασιατικές αγορές, καθώς τα στοιχεία για την μεγάλη πτώση στις παραγγελίες διαρκών αγαθών στις ΗΠΑ επέτειναν την προοπτική μείωσης των αμερικανικών επιτοκίων από την Federal Reserve.

Στο θετικό κλίμα συνέβαλε η δημοσιοποίηση των στοιχείων που έδειξαν ενίσχυση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης στη Ν.Κορέα στα υψηλότερα επίπεδα πέντε ετών.

Τα μεγαλύτερα κέρδη απεκόμισαν οι τραπεζικοί τίτλοι, με κέρδη 2,9% για την Mizuho Financial και 4,9%για την Macquarie Bank.

Η Samsung Electronics σημείωσε την μεγαλύτερη άνοδο 4 εβδομάδων (3,2%) και η Sony 3 εβδομάδων (2,4%), μετά την αποδυνάμωση του γεν έναντι του δολαρίου.

Ο δείκτης MSCI Ασίας Ειρηνικού διαμορφώνεται με άνοδο 1,7% στα υψηλότερα επίπεδα από τις 24 Ιουλίου.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei έκλεισε στις 16.832 μονάδες με άνοδο 2,4%, ενώ στη Νότιο Κορέα ο δείκτης Kospi κερδίζει μια ώρα πριν το κλείσιμο 1%.

Στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng διέσπασε το φράγμα των 27.000 μονάδων για πρώτη φορά.

Σε επίπεδα ρεκόρ κινούνται και οι δείκτες στην Αυστραλία και την Σιγκαπούρη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v