Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εκτίναξη 48% στη Σαγκάη από τα τέλη Ιουνίου (upd)

Νέα επίπεδα ρεκόρ κατακτά ο δείκτης CSI 300 στην Κίνα, μετά την φημολογία για νέα αναβάθμιση της ανάπτυξης 2006 στο 11,6%. Η τριμηνιαία άνοδος των μετοχών στην Σαγκάη διαμορφώνεται στο εκρηκτικό 48%.

Θετικά πρόσημα επικράτησαν στις ασιατικές αγορές, με ώθηση από τους κλάδους πετρελαίου και μετάλλων αλλά και την αναβάθμιση των στόχων οικονομικής ανάπτυξης από την Κίνα.

Ο δείκτης MSCI Ασίας Ειρηνικού διαμορφώνεται σε επίπεδα ρεκόρ με άνοδο 0,6% και ο δείκτης CSI 300 στην Κίνα κινείται λίγο πριν το κλείσιμο με κέρδη 2,6%.

Δημοσίευμα της κρατικής εφημερίδας China Securities αναφέρει ότι η Κεντρική Τράπεζα της Κίνας εκτιμά τώρα ότι η κινεζική ανάπτυξη θα διαμορφωθεί στο 11,6% φέτος, ξεπερνώντας τον προηγούμενο στόχο του 10,8%.

Ο δείκτης CSI 300 διαμορφώνεται σε επίπεδα ρεκόρ, με την καλύτερη τριμηνιαία εμφάνιση στην ιστορία του. Τα κέρδη του δείκτη διαμορφώνονται στο 48% από τα τέλη Ιουνίου.

Ο δείκτης Nikkei στο Τόκιο υποχώρησε 0,28% μετά την ανακοίνωση αιφνίδιας αύξησης της ανεργίας.

Τα υπόλοιπα ασιατικά χρηματιστήρια ενισχύονται, πλην της Νέας Ζηλανδίας, της Ινδονησίας, της Ταϊλάνδης και των Φιλιππίνων.

Τα αμερικανικά χρηματιστήρια ενισχύθηκαν χθες, ωθώντας τον δείκτη Standard & Poor’s 500 στα υψηλότερα επίπεδα από τον Ιούλιο, καθώς η βύθιση στις πωλήσεις νέων οικιών θεωρείται ότι θα δώσει στην Federal Reserve περιθώριο μείωσης των επιτοκίων.

Η επιτάχυνση της οικονομίας της Κίνας δημιουργεί προοπτικές αύξησης της ζήτησης εμπορευμάτων και η PetroChina εκτινάχθηκε 4%. Η αυστραλέζικη Woodside Petroleum κερδίζει 2,4%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v