Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη ασιατικών αγορών με ”οδηγό” Nikko Cordial

Ενισχύθηκαν οι τιμές των μετοχών στις ασιταικές αγορές επί πέμπτη συνεχόμενη συνεδρίαση, με ”οδηγό” την Nikko Cordial, μετά την πρόταση πληρους εξαγοράς της ιαπωνικής χρηματιστηριακής επιχείρησης από την Citigroup. Η Nikko Cordial αναρριχήθηκε στο limit up της συνεδρίασης (+14%).

Ενισχύθηκαν οι τιμές των μετοχών στις ασιταικές αγορές επί πέμπτη συνεχόμενη συνεδρίαση, με ”οδηγό” την Nikko Cordial, μετά την πρόταση πληρους εξαγοράς της ιαπωνικής χρηματιστηριακής επιχείρησης από την Citigroup.

Η Nikko Cordial αναρριχήθηκε στο limit up της συνεδρίασης (+14%), ενώ η Nomura ενισχύθηκε 4% και η Daiwa Securities 5,9%.

Ο δείκτης MSCI Ασίας Ειρηνικού ενισχύθηκε 0,9% σε επίπεδο ρεκόρ.

Ο δείκτης Nikkei στο Τόκιο ενισχύθηκε 0,5% ενώ ο δείκτης NZX 50 στη Νέα Ζηλανδία ήταν ο μόνος δείκτης της περιφέρειας που υποχώρησε.

Τα χρηματιστήρια της Κίνας και της Νοτίου Κορέας παραμένουν κλειστά λόγω αργιών.

Οι αμερικανικοί τραπεζικοί τίτλοι αναρριχήθηκαν χθες, καθώς τόσο η πρόταση της Citi όσο και η ανακοίνωση της εξαγοράς της Commerce Bancorp από την καναδέζικη Dominion Bank, αναθερμαίνουν τις προοπτικές των εξαγωρών και συγχωνεύσεων.

Η Citigroup έκανε ”ράλι” επί δεύτερη συνεδρίαση, καθώς ο σαουδάραβας πρίγκηπας Alwaleed bin Talal, που έχει μερίδιο 3,6% στην Citigroup, δήλωσε ότι υποστηρίζει την διοίκηση του τραπεζικού ομίλου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v