Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διολίσθηση ασιατικών αγορών μετά τις δηλώσεις G7

Τις μεγαλύτερες απώλειες δύο μηνών υπέστησαν τα ασιατικά χρηματιστήρια, με τις δηλώσεις των υπουργών Οικονομικών της Group of Seven ότι οι υψηλές τιμές του πετρελαίου και η ύφεση στην αμερικανική αγορά ακινήτων πιθανόν να πλήξουν την οικονομική επέκταση.

Τις μεγαλύτερες απώλειες δύο μηνών υπέστησαν τα ασιατικά χρηματιστήρια, στον απόηχο των ανησυχιών για επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας, με τις δηλώσεις των υπουργών Οικονομικών της Group of Seven ότι οι υψηλές τιμές του πετρελαίου και η ύφεση στην αμερικανική αγορά ακινήτων πιθανόν να πλήξουν την οικονομική επέκταση.

Η Toyota Motor διολίσθησε σε χαμηλό 14 μηνών μετά την αναρρίχηση του γεν έναντι του δολαρίου, η BHP Billiton διολίσθησε 3,1% και η Posco 2,2%.

Ο δείκτης MSCI Ασίας Ειρηνικού υποχώρησε 2,1% με την μεγαλύτερη πτώση από τις 17 Αυγούστου. Οι βασικοί δείκτες υποχώρησαν σε όλη την ασιατική περιφέρεια, πλλην του Πακιστάν.

Η αγορά των Φιλιππίνων κλονίστηκε 4% εξαιτίας βομβιστικής ενέργειας σε εμπορικό κέντρο που προκάλεσε τον θάνατο 11 ανθρώπων.

Στην Ιαπωνία, ο Nikkei διολίσθησε 2,6% και στη Νότιο Κορέα ο Kospi 3,2%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v