Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Merrill Lynch:Φήμες για νέες απομοιώσεις 2,5 δισ.

Η Merrill Lynch αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα ότι θα προσθέσει επιπλέον 2,5 δισ. δολάρια στις απομειώσεις που έχει ανακοινώσει και ξεπερνούν ήδη τα 5 δισ. δολάρια, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταφέρουν οι New York Times.

Merrill Lynch:Φήμες για νέες απομοιώσεις 2,5 δισ.
Η Merrill Lynch αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα ότι θα προσθέσει επιπλέον 2,5 δισ. δολάρια στις απομειώσεις που έχει ανακοινώσει και ξεπερνούν ήδη τα 5 δισ. δολάρια, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταφέρουν οι New York Times. Η φήμη έχει προκαλέσει ”ρίγη” στον τραπεζικό κλάδο ανά τον πλανήτη.

Ο κορυφαίος επενδυτικός οίκος της Wall Street δημοσιοποιεί σήμερα τα αποτελέσματα γ’ τριμήνου. Είχε ανακοινώσει στις αρχές του μήνα ότι προβλέπει απομοιώσεις 5 δισ. δολαρίων εξαιτίας ζημιών από τις δραστηριότητες σταθερού εισοδήματος.

Οι περισσότερες από αυτές τις ζημίες, είχε ανακοινώσει, σχετίζονται με μείωση της αξίας περίπλοκων εργαλείων, των αποκαλούμενων τιτλοποιημένων χρεωστικών υποχρεώσεων (collateralized debt obligations), των οποίων η αξία εξανεμίστηκε τους τελευταίους μήνες, στο πλαίσιο της κατάρρευσης των αγορών πιστώσεων μετά το κραχ στην αγορά επισφαλών στεγαστικών δανείων των ΗΠΑ.

Οι επιπλέον προβλέψεις αναμένεται να εγείρουν ερωτηματικά για την ηγεσία του Stanley O’Neal και την ικανότητα των κορυφαίων στελεχών του να αποτιμούν ορθά τον κίνδυνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v