Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στήριξη ευρωαγορών σε φήμες εξαγορών, Nokia

Οι φήμες εξαγορών και συγχωνεύσεων και τα πολύ καλά αποτελέσματα εταιριών όπως η Nokia, προσφέρουν στήριξη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, που κινούνται με μικτά πρόσημα σε περιορισμένη κλίμακα διακύμανσης. Το άνοιγμα των βασικών δεικτών της Wall Street αναμένεται σταθεροποιητικό, εν αναμονή πολλών και κρίσιμων ανακοινώσεων από το επιχειρηματικό και στατιστικό μέτωπο.

Οι φήμες εξαγορών και συγχωνεύσεων προσφέρουν στήριξη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, που κινούνται με μικτά πρόσημα σε περιορισμένη κλίμακα διακύμανσης. Το άνοιγμα των βασικών δεικτών της Wall Street αναμένεται σταθεροποιητικό, εν αναμονή πολλών και κρίσιμων ανακοινώσεων από το επιχειρηματικό και στατιστικό μέτωπο.

Η μετοχή της Nokia αντέδρασε με εκτίναξη έως 7,5% στην ανακοίνωση αύξησης κερδών 85% στο τρίμηνο.

Η MAN, τρίτη μεγαλύτερη βιομηχανία φορτηγών αυτοκινήτων της Ευρώπης αντιδρά με εκτίναξη 6,1% στην φήμη ότι οι δύο μεγαλύτεροι μέτοχοι της Scania υποστηρίζουν την εξαγορά της γερμανικής ανταγωνιστικής.

Η μετοχή της Volkswagen που έχει 36,4% των μετοχών της Scania ενισχύεται 3%.

Παράλληλα, η British Airways (+1,5%) φημολογήθηκε ότι θα καταθέσει πρόταση εξαγοράς για την μικρότερη ανταγωνιστική της BMI.

Η καλή κερδοφορία της SAP προσέφερε στήριξη στον τεχνολογικό κλάδο αλλά ο τίτλος υπέκυψε εύκολα σε ρευστοποιήσεις και κινείται το μεσημέρι 1,4% χαμηλότερα.

Θετική ήταν η υποδοχή και στα μεγέθη φαρμακοβιομηχανιών.

Η Syngenta ενισχύεται 3,8% και η Novartis 0,6% μετά την ανακοίνωση κερδοφορίας γ’ τριμήνου που ικανοποίησε τους αναλυτές.

Η Nestle αντιδρά με πτώση 0,8% στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της.

Η BHP Billiton ενισχύεται 1,1% και η Rio Tinto 1,3% μετά την δήλωση του επικεφαλής της πρώτης επιχείρησης ότι ”οι προοπτικές για τα μέταλλα βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα παραμένουν θετικές.”

Στον αντίποδα η Thomson υποχωρεί 1,8% μετά την ανακοίνωση μείωσης 2,2% των πωλήσεων γ’ τριμήνου εξαιτίας της πτώσης του δολαρίου έναντι του ευρώ.

Η BG υποχωρεί 1,7% μετά την υποβάθμιση της σύστασης της JPMorgan για την μετοχή της.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,14% στις 6.668 μονάδες ο DAX ενισχύεται 0,17% στις 7.998 μονάδες και ο CAC ”χάνει” 0,30% στις 5.800 μονάδες.

Από το στατιστικό χώρο στην Wall Street αναμένονται οι ανακοινώσεις για το εμπορικό ισοζύγιο Αυγούστου, τις λιανικές πωλήσεις Σεπτεμβρίου, τις κατασκευές Αυγούστου, τις αιτήσεις επιδόματος ανεργίας, καθώς και ο σύνθετος οικονομικός δείκης και δείκτης Philadelphia Fed.

Αποτελέσματα τριμήνου θα ανακοινώσουν οι εταιρίες Bank of America, Bank of New York, Eli Lilly, Google και Pfizer.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v