Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τεχνολογικά κέρδη συγκρατούν τις ευρωαγορές (upd)

Μικρή μεταβολή σε ελαφρώς χαμηλότερα επίπεδα παρουσιάζουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς τα κέρδη τεχνολογίας και ενέργειας συγκρατούν τις πιέσεις που ασκεί η αναρρίχηση των τιμών του πετρελαίου σε επίπεδα ρεκόρ στους ενεργοβόρους κλάδους και ο φόβος για την αμερικανική επιβράδυνση στους χρηματο-οικονομικούς.

Μικρή μεταβολή σε ελαφρώς χαμηλότερα επίπεδα παρουσιάζουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς τα κέρδη των κλάδων τεχνολογίας και ενέργειας συγκρατούν τις πιέσεις που ασκεί η αναρρίχηση των τιμών του πετρελαίου σε επίπεδα ρεκόρ στους ενεργοβόρους τομείς και ο φόβος για την αμερικανική επιβράδυνση στους χρηματο-οικονομικούς.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,21% στις 6.600 μονάδες, ο DAX 0,17% στις 7.949 μονάδες και ο CAC ενισχύεται 0,20% στις 5.785 μονάδες.

Στηριξη προσφέρει ο τεχνολογικός κλάδος, μετά την ανακοίνωση της Intel για τις προβλέψεις πωλήσεων, που ήταν καλύτερες των αναμενόμενων.

Τα ασιατικά χρηματιστήρια διολίσθησαν μετά την υποβάθμιση των ιαπωνικών τραπεζών από την UBS και η Wall Street υποχώρησε επί δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση, μετά τα δυσμενή αποτελέσματα της Wells Fargo και την προειδοποίηση του κεντρικού τραπεζίτη Ben Bernanke για το μέγεθος της κρίσης στην αγορά ακινήτων.

Η Infineon ενισχύεται 2,2% και η STMicroelectronics 1,1%.

Η ASML εκτινάσσεται 5,9% μετά την ανακοίνωση ότι οι παραγγελίες εξοπλισμού ημιαγωγών αυξήθηκαν για πρώτη φορά σε τέσσερα τρίμηνα, ανακάμπτοντας από το χαμηλό διετίας.

Εντονη διόρθωση υφίστανται οι μεταλλευτικές εταιρίες μετά την σύσταση της Credit Suisse Group ότι ο κλάδος ”δείχνει υπερ-αγορασμένος.”

Η BHP Billiton υποχωρεί 1,7% και η Anglo American 1,9%. Η Rio Tinto βυθίζεται 3% μετά την ανακοίνωση ότι η παραγωγή σιδηρομεταλλεύματος γ’ τριμήνου ήταν μειωμένη εξαιτίας τεχνικών προβλημάτων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v