Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη ευρωαγορών-futures Wall ενόψει 3μήνων

”Πειστική” άνοδο σημειώνουν οι ευρωπαϊκοί δείκτες μετά την αναρρίχηση ασιατικών χρηματιστηρίων σε επίπεδα-ρεκόρ και καθώς οι προθεσμιακές αγορές προοιωνίζονται ανοδικό άνοιγμα για τους βασικούς δείκτες της Wall Street, εν αναμονή συγκριτικά καλών στατιστικών κι επιχειρηματικών μεγεθών.

”Πειστική” άνοδο σημειώνουν οι ευρωπαϊκοί δείκτες μετά την αναρρίχηση ασιατικών χρηματιστηρίων σε επίπεδα-ρεκόρ και καθώς οι προθεσμιακές αγορές προοιωνίζονται ανοδικό άνοιγμα για τους βασικούς δείκτες της Wall Street.

Με τις ανησυχίες για επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης να έχουν περάσει στο περιθώριο για την ώρα, το ενδιαφέρον επιστρέφει σε επιχειρηματικές εξελίξεις και στην περίοδο ανακοίνωσης εταιρικών κερδών γ΄ τριμήνου.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,97% στις 6.696 μονάδες, ο DAX 0,67% στις 8.040 μονάδες και ο CAC 0,68% στις 5.878 μονάδες.

Σημαντικά κέρδη αποκομίζουν οι μεταλλευτικοί και ενεργειακοί τίτλοι, μετά το ράλι στις τιμές χαλκού και πετρελαίου. Η BHP Billiton ενισχύεται 1,9% και η BG Group 1,5%.

Η Telefonica κερδίζει 2,4% μετά την ανακοίνωση της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρίας τηλεφωνίας της Ευρώπης ότι θα προωθήσει σχέδιο διπλασιασμού του μερίσματος και αύξησης των πωλήσεων.

Η A.P. Moller-Maersk, η μεγαλύτερη ναυτιλιακή στον κόσμο, κερδίζει 1,1% μετά την αναρρίχηση του δείκτη Baltic Dry σε επίπεδα-ρεκόρ.

Η ArcelorMittal ενισχύεται 1,2%. Η μεγαλύτερη χαλυβουργία στον κόσμο θα αντικαταστήσει την ABN Amro στον Stoxx 50 από τις 15 Οκτωβρίου, σύμφωνα με ανακοίνωση της Stoxx Ltd.

Νωρίτερα στα ασιατικά χρηματιστήρια οι αγορές σε Κίνα, Χονγκ Κονγκ, Αυστραλία, Νότιο Κορέα, Ινδία, Σιγκαπούρη και Ινδονησία αναρριχήθηκαν σε νέα επίπεδα-ρεκόρ, με ”οδηγούς” τους ενεργειακούς ομίλους και τις ναυτιλιακές επιχειρήσεις, μετά την αναρρίχηση του πετρελαίου πάνω από τα 81 δολάρια ανά βαρέλι και των τιμών ναύλων σε επίπεδα-ρεκόρ.

Τα futures προοιωνίζονται κέρδη στο άνοιγμα του αμερικανικού χρηματιστηρίου, εν αναμονή σχετικά καλών στατιστικών κι επιχειρηματικών μεγεθών.

Θα ανακοινωθούν τα μεγέθη για τις αρχικές αιτήσεις επιδόματος ανεργίας καθώς και το εμπορικό ισοζύγιο Αυγούστου. Από το εταιρικό μέτωπο, η PepsiCo θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα γ΄ τριμήνου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v