Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιφυλακτική άνοδος ευρωαγορών - futures Wall

Η αναθέρμανση σε δραστηριότητες εξαγορών και συγχωνεύσεων κρατά στα ”πράσινα” τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Οι διαθέσεις παραμένουν πάντως επιφυλακτικές και το άνοιγμα της Wall αναμένεται σταθεροποιητικό.

Η αναθέρμανση σε δραστηριότητες εξαγορών και συγχωνεύσεων κρατά στα ”πράσινα” τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Οι διαθέσεις παραμένουν πάντως επιφυλακτικές και το άνοιγμα της Wall αναμένεται σταθεροποιητικό, καθώς σήμερα η Alcoa ανοίγει τον κύκλο ανακοίνωσης κερδών γ΄ τριμήνου (μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης) και δημοσιοποιούνται τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της FOMC.

Οι προσδοκίες περαιτέρω μείωσης των αμερικανικών επιτοκίων περιορίστηκαν μετά την πρόσφατη ανακοίνωση ευοίωνων στοιχείων για την απασχόληση στις ΗΠΑ, ενώ τα πρακτικά της επιτροπής της Fed ενδέχεται να δώσουν ενδείξεις για τη μετέπειτα πολιτική της Κεντρικής Τράπεζας.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται κατά 0,68% στις 6.575 μονάδες, ο DAX 0,09% στις 7.998 μονάδες και ο CAC ελαφρώς στις 5.830 μονάδες.

Το μεσημέρι οι τάσεις στις ευρωαγορές διαμορφώνονται θετικές, έστω και με μικρή άνοδο, καθώς παρατηρείται κάποια εγρήγορση στη δραστηριότητα εξαγορών και συγχωνεύσεων.

Η Hagemeyer ενισχύεται 6,3% μετά την εξαγορά από τη Sonepar.

Η Burren Energy εκτινάσσεται 18% μετά την προσφορά της ιταλικής Eni για εξαγορά της βρετανικής πετρελαϊκής.

Η Alitalia αντιδρά με άνοδο 3% στην προώθηση συνομιλιών για το μέλλον της με την Air France-KLM, Lufthansa, TPG και άλλους.

Η Societe Television Francaise 1 ενισχύεται 8,7% και η M6-Metropole Television 11%, καθώς φημολογείται ότι θα θεσμοθετηθεί αύξηση του διαφημιστικού χρόνου στα τηλεοπτικά δίκτυα της Γαλλίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v